Vacatures in farmacie

Farmacie is de wetenschap van geneesmiddelen. Dus na jouw farmacie opleiding is het een logische vervolgstap op te gaan werken in de farmaceutische industrie. Dat kan als farmaceut of apotheker, maar net zo goed als scheikundige, wetenschapper of bedrijfskundige. Bekijk alle farmaceutische vacatures en solliciteer op farmacie werk dat bij jou past.

Katwijk

HR-manager

Nuchtere bouwer en vertrouwde partner
18-04-2024
Vast
Katwijk Chemie

Farmacie: de markt van geneesmiddelen

De perfecte oogzalf, neusspray, hoestdrank: allemaal dankzij de farmaceutische industrie. Deze wetenschappelijke branche ontwerpt, test en verbetert medicijnen. Vervolgens zorgen farmaceutische bedrijven voor de distributie van de geneesmiddelen. Naar huisartsenpraktijken, ziekenhuizen, apotheken en andere zorginstellingen.

Veelvoorkomende farmacie vacatures

Met farmacie werk draag jij dus bij aan een goede zorgsector. Dat begint al met je farmacie opleiding, waar je wordt opgeleid tot farmaceut of apotheker. De farmaceutische industrie heeft echter ook baat bij andere beroepen. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk alvast onderstaande voorbeelden van farmacie vacatures:

  • Chemical operator
  • Apotheker
  • Laboratoriummedewerker
  • Medical scientist
  • Farmaceut

Is een farmacie opleiding verplicht?

Als je gaat werken in de farmaceutische industrie betekent het niet direct dat je als farmaceut aan de slag gaat. Zoals je hierboven ziet, zijn er ook een heleboel andere farmacie jobs waarvoor weer hele andere opleidingen vereist zijn. Ben je benieuwd naar functie-eisen zoals vooropleiding? Of naar andere relevante zaken, zoals het salaris binnen de farmacie? De meeste informatie vind je in de functieomschrijving van de desbetreffende vacature.