Vacatures in farmacie

Farmacie is de wetenschap van geneesmiddelen. Dus na jouw farmacie opleiding is het een logische vervolgstap op te gaan werken in de farmaceutische industrie. Dat kan als farmaceut of apotheker, maar net zo goed als scheikundige, wetenschapper of bedrijfskundige. Bekijk alle farmaceutische vacatures en solliciteer op farmacie werk dat bij jou past.

Ankeveen

Interim Administrateur (32 uur)

Mooie rol voor ervaren en zelfstandige administrateur bij Eurocept Pharmaceuticals in Ankeveen (regio Hilversum)....
29-12-2022
Employment Services voor Eurocept Pharmaceuticals
Oosterwolde

Manager Inkoop

Wat ga je doen? In de functie van Manager Inkoop ga je de inkooporganisatie van Farmakander vernieuwen en...
23-12-2022
Vast
Wie is Farmakander? Farmakander is de bedrijvengroep die de beste en meest vooruitstrevende farmaceutische keten van Noord-Nederland wil zijn. De groep bestaat uit een netwerk aan organisaties, waartoe SPITS Oosterwolde, apotheek De Drie Stellingen, zorgnetwerkorganisatie UPLUS, Wolk Academie en Phaitality behoren. In totaal werken er in de groep 280 medewerkers. SPITS Oosterwolde is in 2001 opgericht door ondernemende apothekers in Oosterwolde en Appelscha om vanuit een duurzame gedachte apotheken beter te ondersteunen met patiënt specifieke geneesmiddeldistributie. Dit vanuit een intrinsieke zorg voor patiënten en grote maatschappelijke betrokkenheid. Deze apothekers zijn nog altijd de aandeelhouders van de organisatie. SPITS Oosterwolde is gespecialiseerd in het leveren van patiënt specifieke medicatierollen. Ze zijn een innovatieve en betrouwbare partner die ontzorgt en meedenkt. Bij de organisatie werken rond 200 specifiek getrainde medewerkers, die met passie voor de zorg hun vak uitoefenen. Het assortiment waar SPITS medicatierollen mee maakt bestaat uit ongeveer 1300 geneesmiddelen. De MediRollen worden op de meest veilige manier samengesteld. Bekijk hier de film van het productieproces. Zie ook de website van SPITS Oosterwolde: www.spitsoosterwolde.nl . Apotheek De Drie Stellingen geven optimale begeleiding aan patiënten rondom medicatie met oprechte en vriendelijke aandacht. Aan collega zorgverleners wordt professionele en collegiale ondersteuning verleend. Er is een sterke lokale binding en een heldere visie op ‘De apotheek van de toekomst’. Dagelijks wordt gewerkt aan het verbeteren en optimaliseren van farmaceutische zorg voor cliënten en zorgpartners. Daarnaast zijn ze een van de weinige apotheken in Nederland die nog hulpmiddelen levert aan patiënten. Voor meer informatie zie ook: www.dedriestellingen.nl/ .   UPLUS verzorgt het complete farmaceutische proces van en voor zorginstellingen. Hiervoor wordt samengewerkt met lokale partner apotheken. Op die manier hebben klanten in UPLUS een centraal, landelijk aanspreekpunt, terwijl ze verzekerd zijn van optimale en specialistische zorg dichtbij. Zie ook: www.uplus.nl/ . Wolk Academie genereert farmaceutische kennis door onderzoek en deelt kennis door onderwijs. Zij ontwikkelen o.a. scholingsapplicaties voor de (farmaceutische) zorg en hun gebruikers en andere IT-producten gericht op kennisontwikkeling binnen de farmacie. Zie ook www.wolkacademie.nl/ . Phaitality heeft de ambitie om de meest innovatieve partij te zijn voor alle AI-vraagstukken in de gezondheidszorg. Hierbij wordt gestreefd naar vitale mensen en vitale bedrijven. Zie ook: www.phaitality.com/ .

Farmacie: de markt van geneesmiddelen

De perfecte oogzalf, neusspray, hoestdrank: allemaal dankzij de farmaceutische industrie. Deze wetenschappelijke branche ontwerpt, test en verbetert medicijnen. Vervolgens zorgen farmaceutische bedrijven voor de distributie van de geneesmiddelen. Naar huisartsenpraktijken, ziekenhuizen, apotheken en andere zorginstellingen.

Veelvoorkomende farmacie vacatures

Met farmacie werk draag jij dus bij aan een goede zorgsector. Dat begint al met je farmacie opleiding, waar je wordt opgeleid tot farmaceut of apotheker. De farmaceutische industrie heeft echter ook baat bij andere beroepen. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk alvast onderstaande voorbeelden van farmacie vacatures:

  • Chemical operator
  • Apotheker
  • Laboratoriummedewerker
  • Medical scientist
  • Farmaceut

Is een farmacie opleiding verplicht?

Als je gaat werken in de farmaceutische industrie betekent het niet direct dat je als farmaceut aan de slag gaat. Zoals je hierboven ziet, zijn er ook een heleboel andere farmacie jobs waarvoor weer hele andere opleidingen vereist zijn. Ben je benieuwd naar functie-eisen zoals vooropleiding? Of naar andere relevante zaken, zoals het salaris binnen de farmacie? De meeste informatie vind je in de functieomschrijving van de desbetreffende vacature.