Resultaten NRC Carrière Monitor

Onderzoek

Voor zowel actieve als latente kandidaten is het belangrijk te weten hoe ze er in de arbeidsmarkt voor staan. Daarom ontwikkelde NRC Carrière in samenwerking met de Intelligence Group een monitor, waarmee gebruikers inzicht krijgen in hun huidige positie op de arbeidsmarkt. Ook geeft het de kandidaat inzicht in het potentiele salaris tot aan de pensionering, het transitiebudget en de mate waarin hij of zij vervangbaar is. Deelnemers ontvangen na afloop een rapport met persoonlijk advies erin.

Inmiddels is de monitor door ruim 3600 respondenten ingevuld en dat levert voor werkgevers nuttige inzichten op.

Huidige arbeidsmarktpositie
Meer dan de helft van de doelgroep blijkt (redelijk) tevreden te zijn over de huidige baan, 35% denk binnen een jaar van werkgever te veranderen. De NRC Carrière doelgroep is actief bezig met de arbeidsmarktpositie. De meeste werkzoekenden zetten hun netwerk en vacaturesites in bij het zoeken naar een (nieuwe) baan.

Salaris en arbeidsvoorwaarden
Van de respondenten is 60% tevreden met het salaris. 40% van de doelgroep wil meer gaan verdienen in een nieuwe baan. Belangrijkste geboden arbeidsvoorwaarden zijn vakantietoeslag, mobiele telefoon en thuiswerken.

NRC Carrière kan met de uitkomsten van de monitor trends onderscheiden in al deze aspecten. Dit biedt inzicht in allerlei gegevens die van invloed zijn op uw werving- en selectiebeleid. De statistieken zijn ook voor u beschikbaar, we komen graag bij u langs om meer te vertellen over de NRC Carrière doelgroep. Neem direct contact op via carriere@nrc.nl of per telefoon op +31 (0)20 755 3055 om een afspraak in te plannen.


Lees ook

loading...