Facts & Figures NRC-doelgroep

Doelgroep

Een vacature plaatsen bij NRC Carrière heeft diverse voordelen.

Cross-mediale propositie
NRC biedt een crossmediale propositie voor uw vacature. Zowel doordeweeks als in het weekend biedt de NRC-redactie een arbeidsmarkt-umfeld in het Economie-katern. Uw clusteruiting verschijnt op een advertentiepagina binnen dit Economie-katern, doordeweeks in zowel de ochtend- als de middageditie én op zaterdag in NRC Weekend. Doordeweeks kunt u een dag kiezen van dinsdag tot en met vrijdag. Hiermee bereikt u al 708.000 lezers.

Tevens kunt u de vacature 60 dagen online plaatsen op nrc.nl/carriere en wordt deze getoond bij de artikelen op de specifieke arbeidsmarktsectie van nrc.nl. nrc.nl heeft bijna 20 miljoen pageviews per maand. Nadat de vacature online is geplaatst krijgt deze een laddervermelding in NRC Weekend en in nrc.next zaterdag, voorzien van een bedrijfslogo.

Een vacatureplaatsing heeft responsgarantie: de vacature mag indien gewenst kosteloos worden herplaatst binnen 4 weken in NRC Doordeweeks én NRC Weekend.

Arbeidsprofiel en zoekgedrag van onze lezer
De doelgroep van NRC bestaat uit hoogopgeleide, ambitieuze en kapitaalkrachtige personen. NRC is vooral sterk in het activeren van de latente doelgroep, door de combinatie van relevante arbeidsmarktinformatie, bestaande uit redactionele artikelen, interessante columns, tips van coaches en een actueel vacatureaanbod.

Uit de NRC Carrière Monitor 2016 blijkt dat tweederde van de doelgroep het afgelopen jaar actief of latent op zoek is geweest naar een baan. Ook blijkt dat meer dan de helft van de doelgroep online op zoek is naar een baan. Slechts 11% was niet op zoek. 28% heeft een cv geüpload bij een vacaturesite, 28% bij een werkgever, 26% bij een uitzendbureau of W&S-bureau en 38% heeft geen cv geüpload.

Ook gaven respondenten van hetzelfde onderzoek aan dat flexibele werktijden, studie- en opleidingsbudget, thuiswerken, pensioenregeling en veel vrije tijd/vakantiedagen belangrijke arbeidsvoorwaarden zijn.

De functie van de NRC Carrière-doelgroep
Uit de NOM Print en Doelgroep Monitor blijkt dat 39% van de NRC Carrière doelgroep een leidinggevende functie heeft. Voor de Nederlandse beroepsbevolking geldt een gemiddelde van 26%. 13% geeft leiding aan 1-4 personen, en 9% geeft leiding aan 20 personen of meer. Het grooste deel van de NRC Carrière-doelgroep is werkzaam in de financiële sector (14%), gevolgd door het onderwijs (12%) en de technische sector (11%).

NRC Carrière functiegroepen

Aan de slag
Bekijk hier de Facts & Figures met uitgebreide informatie. Wilt u direct aan de slag met het plaatsen van uw vacature? Of bekijk onze Producten & Tarieven voor meer informatie. Indien u nog vragen heeft dan kunt u contact met ons opnemen.


Lees ook

loading...