Madelon Hoekstra-Fortuin over AB1=NRC

bijna 6 jaar geleden Over NRC

Wie is Madelon Hoekstra-Fortuin?
Getrouwd met Michel, een trotse moeder van de vrolijke tweeling Anna en Sophie en een trotse bonus-moeder van Max en Maureen. Mijn werkende leven is altijd binnen de media-wereld geweest in een commerciële danwel eindverantwoordelijke rol; van buitenreclame ben ik naar tv gegaan, vervolgens naar een online reclame bureau en daarna naar een online gaming exploitant. Ik vind het ongekend leuk om binnen een team te werken en dat team sterker te maken door focus aan te brengen en door de teamspirit te verhogen. In al mijn banen ga ik voor het team, de kwaliteit (ook van het product) en de samenwerking met de klant.

Madelon over haar positie bij NRC
Ik werd gevraagd op het juiste moment; ik stond open voor een nieuwe stap. Ik ben zeer trots dat ik Commercieel Directeur ben van NRC. Niet alleen vertegenwoordigt NRC de allerbeste, veel bekroonde kwaliteitsjournalistiek van Nederland, ook mag ik iedere dag weer met mensen werken die zich met hart en ziel inzetten voor dit merk. Dit geldt voor zowel de redactie als de commerciële afdelingen. Dat inspireert en motiveert. Bovendien heb ik de vrijheid om de commerciële koers te bepalen.

NRC is bijzonder wendbaar;  een beleid dat zich laat kenmerken door vernieuwing en tegelijkertijd focus, waarbij er altijd gezorgd wordt dat er aansluiting is bij de behoefte van de klant (zowel de lezer als de adverteerder / mediabureau). Hoe mooi is het dat dit bedrijf, dat al bestaat sinds 1828, en dat in één adem genoemd wordt met merkassociaties zoals “kwaliteit”, "betrouwbaarheid" en “deskundigheid” tegelijkertijd zo snel kan schakelen? nrc.next kent het hoogste percentage digitale abonnees van alle landelijke dagbladen, slechts een voorbeeld van iets waar ik trots op ben.

De rol van NRC
In een wereld van steeds meer nieuws en steeds minder journalistiek, is de behoefte groot aan een kwaliteitsinstituut dat de feiten en achtergronden op een rij plaatst en die de lezer helpt met het vormen van zijn mening. Het is juist deze rol die NRC wil vervullen, met als doel de lezer te prikkelen, niet om hem een mening op te dringen.

Het bereik van NRC
Zoals ik net al aangaf, bereiken wij een specifieke doelgroep. Van alle landelijke dagbladen kent NRC het hoogste selectieve bereik in deze doelgroep, namelijk 162. Deze selectiviteitsindex is zelfs hoger dan BNR en RTL Z. Voor NRC Handelsblad is deze index maar liefst 166. Van alle lezers van NRC Handelsblad, valt 83% in de sociale klasse AB1 en daarbinnen valt 58% in sociale klasse A. Dat is ongekend hoog. Bovendien is de gemiddelde leesduur per gelezen editie van NRC Handelsblad ook zeer hoog, te weten 40 minuten.
Een adverteerder die zich wil richten tot de hoogopgeleide, kapitaalkrachtige en geëngageerde consument, binnen het umfeld van kwaliteit, kan niet om NRC heen.

Impact bij AB1
Behalve dat NRC hoog engagement biedt in combinatie met de hoogste selectiviteit binnen AB1 (en daarmee dus weinig waste), bieden wij adverteerders ook de mogelijkheid om - met respect voor de lezer - branded content te maken die de lezer in vervoering brengt. Een ongekende mogelijkheid voor een adverteerder dus om de advertentie boodschap impactvol en daarmee dus ook waardevol te maken.

De AB1 doelgroep optimaal bereiken
We hebben een Gold en een Platinum pakket samengesteld; binnen één week kun je maar liefst 900.000 doelgroeppersonen AB1 bereiken met een gemiddelde contact frequentie van 3,3. In het Platinum pakket is dit bereik binnen AB1 zelfs 1,2 miljoen met een contactfrequentie van 5,1.

Dit wordt gerealiseerd door een combinatie van onze ochtendkrant nrc.next en onze middagkrant Handelsblad, die beiden ook digitaal gelezen worden. Uiteraard zijn beide proposities, doordat ze ‘kant-en-klaar’ zijn, bijzonder aantrekkelijk geprijsd. De ‘Diamond’ is uiteraard Branded Content; een op maat gemaakte communicatieoplossing voor de adverteerder. De verschijningsvorm hiervan is crossmediaal en biedt de ultieme vorm van ‘native advertising’. 

Interesse in het bereiken van AB1?
Graag geven we persoonlijk toelichting over het bereiken van onze doelgroep. Indien je interesse hebt neem dan contact op via carriere@nrc.nl of 020-755 3055.


Lees ook

loading...