NRC Carrière en SatisAction lanceren de NRC Carrière Talent Monitor

Onderzoek

NRC Carrière en onderzoeksbureau SatisAction presenteren een nieuw onderzoek waarbij de focus ligt op de talentontwikkeling van de werknemer.

Sinds 2012 hadden de partijen al een samenwerking middels het Beste Werkgevers Onderzoek en het Nieuwe Helden Onderzoek. De afgelopen jaren bleek veelvuldig dat steeds meer werkgevers actief bezig zijn met talentontwikkeling. Zeker nu de arbeidsmarkt weer aantrekt en de ‘war on talent’ zal voortzetten is dit een belangrijk element in het personeelsbeleid. Het ontwikkelen van talent binnen de eigen organisatie is een manier om talentvolle medewerkers te werven en te behouden. Om in te spelen op deze trend lanceert NRC Carrière nu de Talent Monitor. Dit onderzoek vervangt de eerdere onderzoeken.

Talent
Welke technieken zetten werkgevers in om de talenten van hun medewerkers optimaal te benutten? Hoe past men deze technieken toe in het werk en in de organisatie? Deze vragen staan centraal in de Talent Monitor.

Onderzoek
De Talent Monitor is een wetenschappelijk verantwoord onderzoek en dat u inzicht geeft in de talentontwikkeling van uw werknemers. SatisAction zal in de Talent Monitor werkgevers in de categorie 15-500 medewerkers onderzoeken op de volgende twee aspecten:

  • Talentontwikkeling
  • Arbeidsvoorwaarden

Het onderzoek laat werkgevers zien hoe zij scoren ten opzichte van andere werkgevers als het gaat om talentontwikkeling en arbeidsvoorwaarden. Tevens geeft het (potentiële) werknemers inzicht in de vraag ‘Waar groei jij het snelst?’ dus bij welke werkgever kan de werknemer zichzelf als groeidiamant ontwikkelen? Dit resulteert onder meer in een lijst van werkgevers onder de naam 'NRC Carrière Helden'.

Dr. Mirjam Baars, MBA, is directeur van onderzoeksbureau SatisAction en gepromoveerd op onderzoek naar talentontwikkeling. Zij bracht begin 2016 het boek ‘Leiding geven aan talentontwikkeling’ uit waarin technieken die gebruikt worden in de topsport rondom talentontwikkeling worden vertaald naar het bedrijfsleven.

Uitkomsten & publicatie
De uitkomsten en de 'NRC Carrière Helden' van de eerste editie van dit onderzoek worden op maandag 23 januari 2017 gepresenteerd in Amsterdam. Tevens zal het onderzoek aan bod komen in de special 'Goed werkgeverschap' die op woensdag 25 januari verschijnt bij nrc.next.

Contact
De deelnemame aan de NRC Carrière Talent Monitor editie 2016 is inmiddels gesloten. Klik hier voor meer informatie.

Voor vragen kunt u Mirjam Baars van onderzoeksbureau SatisAction bereiken op:
E baars@satisaction.nl | T +31 13 536 6366 | M +31 6 1203 5075

                                                    


Lees ook

loading...