Terugblik NRC Carrière Helden evenement 2017

meer dan 4 jaar geleden Onderzoek

Op maandag 23 januari vond het NRC Carrière Helden evenement 2016/2017 plaats in Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond. Tijdens de vijfde editie van dit evenement werden de resultaten van de NRC Carrière Talent Monitor door onafhankelijk onderzoeksbureau SatisAction gepresenteerd. In het onderzoek stonden arbeidsvoorwaarden, talentontwikkeling en goed werkgeverschap centraal.

Het inhoudelijk programma werd afgetrapt door prof. Lidewey van der Sluis Ph.D, zij is hoogleraar Strategic Talent Management aan de Nyenrode Business University. Lidewey ging in op talentmanagement binnen organisaties. Wat is talent eigenlijk en hoe kun je van waarde zijn voor jouw organisatie? Maar ook lichtte zij toe hoe je hier als werkgever het beste mee om kunt gaan.

Dr. Mirjam Baars, MBA van onderzoeksbureau SatisAction deelde de uitkomsten van het onderzoek met de aanwezigen. De NRC Carrière Talent Monitor geeft inzicht in de mogelijkheid voor talentontwikkeling en in de arbeidsvoorwaarden van diverse organisaties met 15-500 medewerkers. Hoe scoren zij ten opzichte van elkaar als het om deze facetten gaat? Aan het onderzoek namen 52 organisaties deel, en de resultaten hebben geleid tot een ranking van de deelnemende organisaties.

De vijf best scorende werkgevers, en daarmee de NRC Carrière Helden van 2016/2017, mochten een award in ontvangst nemen. Mirjam Baars zegt hierover: ‘De NRC Talent Monitor is gebaseerd op vier pijlers van talentontwikkeling die ik in mijn boek ‘Leidinggeven aan talentontwikkeling’ onderscheid. De top vijf hoogste scoorders in de ranking scoort dan ook bijzonder op goed op:

 • Aandacht voor de persoonlijke kwaliteiten van medewerkers
 • Het bevorderen van de teamsfeer om zo kennisdelen te stimuleren
 • Continue aandacht voor innovatie
 • Een voorbeeldfunctie op het terrein van leren door leidinggevenden/ de oprichter van de organisatie (Hij/zij besteedt zelf veel aandacht aan de eigen ontwikkeling).'

De top vijfentwintig ziet er als volgt uit:

 1. Kabisa
 2. Strict
 3. Springest
 4. GlobalOrange
 5. IG&H Consulting & Interim
 6. Experius
 7. Jungle Minds
 8. Maxlead Online Marketing
 9. ORMIT
 10. Adviesgroep Novius
 11. Redkiwi
 12. Viisi
 13. Jonge Honden
 14. Voys
 15. HiiL innovating Justice
 16. DearNova
 17. Newpeople
 18. Winvision
 19. ilionx
 20. Veneficus
 21. Considerati
 22. Bartosz ICT
 23. Infi
 24. MessageBird
 25. Solid Professionals

Op onze Facebook-pagina vindt u een sfeerimpressie van deze dag. Tevens is op 25 januari een Goed Werkgeverschap-special verschenen bij nrc.next waarin de NRC Carrière Talent Monitor ook aan bod komt.

Voor meer informatie over de positie van de deelnemende organisaties en het onderzoek, kunt u hier de ranking downloaden. Voor overige vragen kunt u ook contact opnemen met het Carrière-team via carriere@nrc.nl.


Lees ook

loading...