Hoe valt uw vacature beter op bij de doelgroep?

Productinformatie

U wilt als werkgever een vacature plaatsen via nrccarriere.nl/werkgevers en u wilt met uw vacature de aandacht trekken? Wij geven u graag een paar tips & tricks voor een betere zichtbaarheid, een beter bereik en uiteindelijk een optimaal resultaat.

___________________________________

1 Functietitel

Kies altijd een algemeen bekende functietitel. Soms gebruiken organisaties functietitels die binnen andere organisaties niet bekend zijn en dus waarschijnlijk ook niet bij de werkzoekende. U wordt beter gevonden als u algemene functietitels kiest. Een functietitel bestaat meestal uit één, twee of drie woorden. Gebruik maximaal 70 tekens.

___________________________________

2 Samenvatting

De eerste alinea onder de arbeidsvoorwaarden moet de kandidaat triggeren om verder te lezen. Vertel hierin waarom de functie zo interessant is. Bijvoorbeeld door het functieprofiel in een vragende vorm te formuleren.

___________________________________

3 Arbeidsvoorwaarden

Vul de arbeidsvoorwaarden zo volledig mogelijk in. Waarom? De werknemer heeft de mogelijkheid specifiek te zoeken door middel van filters. Vul daarom de standplaats, soort dienstverband, aantal uren per week, opleidingsniveau en aantal jaren werkervaring goed in.

0 - 2 jaar starter
2 - 5 jaar junior
5 - 10 jaar senior
10 - 15 jaar senior
> 15 jaar senior

  

___________________________________

4 Functieomschrijving

Hierkunt u uitgebreid de vacature toelichten, maar wees duidelijk en concreet. Wat wordt van de kandidaat verwacht en wat zijn de werkzaamheden? Hoe zit het met de secundaire arbeidsvoorwaarden? Zijn er doorgroeimogelijkheden? Probeer standaardteksten ook onderscheidend te formuleren, zoals “passie voor…” en “ben jij gemotiveerd en gedreven om aan de slag te gaan bij ons ambitieuze bedrijf?”. Originaliteit is belangrijk en onderscheidend. Probeer ook de tekst overeen te laten komen met de cultuur van het bedrijf. Bent u bijvoorbeeld een bedrijf met een informele cultuur? Gebruik dan informele teksten.

Probeer gebruik te maken van tussenkopjes, zodat de tekst beter leesbaar is.

___________________________________

5 Arbeidsvoorwaarden

In dit veld kunt u puntsgewijs aangeven waar de kandidaat aan moet voldoen. Zorg voor een korte opsomming en wissel desnoods af met korte teksten. Denk bij het invullen aan opleidingen, relevante werkervaring en specifieke competenties. Let erop dat een lange lijst met eisen een afschrikkend effect kan hebben.

Vul hier tevens in welke voorwaarden de kandidaat van uw organisatie kan verwachten, waarom zou hij of zij bij u moeten willen werken? Vergeet niet te vermelden wat u de werknemer kunt bieden.

___________________________________

6 Functiegroep

Het is belangrijk dat de vacature in de juiste functiegroep wordt geplaatst. Ook op deze manier kan uw vacature beter gevonden worden door de werkzoekende.

Accountancy, Administratief, Beleid / Bestuur, Consultancy, Design / Creatie / Journalistiek, Directie / Management, Finance, Horeca / Detailhandel, Human Resources, IT, Inkoop / Logistiek, Juridisch, Marketing / PR / Communicatie, Medisch / Zorg, Onderwijs, Overig, Projectmanagement, Research & Development, RvC / RvB / RvT, Sales / Commercieel, Technologie / Techniek, Web & digital en Wetenschap.

___________________________________

7 Bedrijfsomschrijving

Hierin kan een algemene omschrijving gegeven worden van de organisatie. Hoeveel mensen werken er? Wat is de missie en visie? Wat zijn de kenmerken van de organisatie, wat maakt de organisatie uniek? Probeer bijvoorbeeld de potentiële kandidaat te inspireren door te vertellen over de unieke kenmerken van de organisatie. Is de organisatie innovatief en welke grote projecten lopen er?

___________________________________

8 Contactgegevens

Voor eventuele vragen kan de kandidaat contact opnemen met de organisatie. Daarom is het van belang dat de contactgegevens zo volledig mogelijk ingevuld zijn.

___________________________________

9 Solliciteren? 'Reageer op deze vacature'-knop

Indien een kandidaat wil solliciteren op de functie bij uw organisatie, is het mogelijk om de ‘Reageer op deze vacature’-knop te voorzien van een URL van de wervingspagina van het bedrijf. Het is ook mogelijk om de knop te gebruiken om de kandidaat te laten solliciteren via het systeem van NRC Carrière. U kunt dan in een overzicht zien welke kanidaten gereageerd hebben.

Heeft u vragen of heeft u aanvullend advies nodig bij het invullen van uw vacature? Bel dan met +31 (0)20 755 3055 of mail ons via carriere@nrc.nl. We helpen u graag persoonlijk verder.


Lees ook

loading...