Schipluiden

Beleidsmedewerker Onderwijshuisvesting, Sport en Sociaal-culturele accommodaties

05.08.2024
  • HBO
  • Overige
  • 2-5 jaar
  • Vast

Gemeente Midden-Delfland

Functieomschrijving

Het verschil. Dat kun jíj maken in Midden-Delfland. Het Bijzonder Provinciaal Landschap tussen Rotterdam, Den Haag en Delft. Een uniek stukje Nederland waar inwoners goed zijn voor elkaar, het landschap en de karakteristieke dorpen.

Ben jij een veelbelovend talent met enkele jaren ervaring, of heb je je sporen ruimschoots verdiend? Zolang jij met kennis en toewijding jouw vak uitoefent én onze liefde deelt voor Midden-Delfland, ben je welkom bij ons.

Wij zoeken een

Beleidsmedewerker Onderwijshuisvesting, Sport en Sociaal-culturele accommodaties

32 uur per uur per week

Onze gemeente kent een actief maatschappelijk veld van scholen, kinderopvangorganisaties, welzijnswerk, cultuur en verenigingen. De gemeente vindt het van belang dat de huisvesting voor onderwijs, sportverenigingen en sociaal-culturele organisaties van voldoende kwaliteit is, toegankelijk en toegesneden op de vraag van onze inwoners. Dit is de opdracht waar we jou voor nodig hebben. In jouw rol als beleidsmedewerker stuur je op de uitvoering van het meerjarig Integraal Huisvestingsprogramma voor het onderwijs, dat binnenkort zal worden vastgesteld. Daarnaast ontwikkel je beleidsvoorstellen voor toekomstbestendige sportaccommodaties en sportstichtingen in onze gemeente. Je staat in nauw contact met de sportstichtingen en bent contactpersoon voor de exploitanten van de sport en sociaal-culturele centra in onze gemeente.

De functie valt grofweg in drie delen uiteen:

Onderwijshuisvesting
Als verantwoordelijke voor onderwijshuisvesting ben je contactpersoon voor onze basisscholen voor vragen rond onderwijshuisvesting. Je coördineert het proces rond de leerlingenprognoses, het Integraal Huisvestings Programma en stemt af met onze buurgemeenten. Je bent de verbindende factor tussen schoolbesturen, gebruikers en interne collega’s en voert beleidstaken uit, zoals het behandelen van huisvestingsaanvragen en het toepassen van de huisvestingsverordening Je bent namens de gemeente lid van een Vereniging Van Eigenaren voor een onderwijsaccommodatie.

Sportaccommodaties
Als beleidsverantwoordelijke voor sport ben je contactpersoon voor alle sportorganisaties in Midden-Delfland. Je bereidt adviezen voor aan het bestuur. Je behandelt aanvragen voor investeringssubsidies en vragen rond wijzigingen of gebruik van grond en accommodaties. Je bent verantwoordelijk voor overeenkomsten met de vier sportstichtingen in onze gemeente. Daarnaast onderhoud je contacten met buurgemeenten op het gebied van sport en accommodaties.

Sociaal-culturele accommodaties
Je bent contactpersoon voor de exploitanten van de sport en sociaal-culturele centra in onze gemeente. Je draagt zorg voor zaken rond de overeenkomsten met deze exploitanten. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de (huur)overeenkomsten met overige maatschappelijke organisaties die gebruik maken van onze gebouwen.

De komende periode staan er enkele grotere ontwikkelingen op de rol voortvloeiend uit het onderwijshuisvestingsplan, en ambities op het gebied van woningbouw in combinatie met maatschappelijke voorzieningen. Vanuit jouw rol participeer je hier actief in en werk je samen met projectleiders uit het fysieke domein.

Functie-eisen

We juichen toe dat jij verder denkt dan de grenzen van je vakgebied. Aandacht en kwaliteit zijn daarbij jouw sleutelwoorden. Hieronder lees je welke kennis, eigenschappen en ervaring we met jou in huis willen halen.

  • Affiniteit met onderwijshuisvesting, sportcomplexen en sociaal-culturele accommodaties
  • Aantoonbare kennis en ervaring op het terrein van onderwijshuisvesting is een belangrijke pré
  • Je combineert creativiteit en oplossingsgerichtheid met een zakelijke inslag: jij zorgt dat dingen voor elkaar komen!
  • Hbo werk- en denkniveau, bij voorkeur in een juridisch/financiële richting
  • Goed in staat tot het onderhouden van contacten met onze maatschappelijke organisaties.
  • Onderzoekend en nieuwsgierig.

Bedrijfsomschrijving

Midden-Delfland is niet zomaar ‘een gemeente’. Het grijze pak past ons niet.

We zijn geïnteresseerd in jou
Bij ons werken mensen met idealen, goede ideeën, empathie, kennis en kunde. Inwoners en medewerkers voelen zich begrepen, geholpen, betrokken en thuis. We zijn benaderbaar, tonen oprechte belangstelling en luisteren écht. Naar elkaars verhalen, wensen en vragen. We kijken naar het geheel en zoeken naar een passend antwoord. Ook als we daarvoor van de gebaande paden af moeten wijken.

Arbeidsvoorwaarden

  • Je salaris is maximaal € 5.247,- bruto per maand (inschaling in schaal 10 bij 36 uur per week). Je kunt bij goed functioneren doorgroeien naar de uitloopschaal. Voor zeer ervaren kandidaten is plaatsing in de uitloopschaal 10A bespreekbaar.
  • Flexibele werktijden geven je de mogelijkheid werk en privé goed op elkaar af te stemmen.
  • Ben je ambitieus of ‘gewoon’ nog niet uitgeleerd? Wij juichen het toe als jij je verder wilt ontwikkelen.
  • Je vakantiegeld en eindejaarsuitkering is ruim 17% van je salaris. Jíj bepaalt wanneer je die uitbetaald wilt hebben.

Hebben we een goed gevoel bij elkaar? Dan bieden wij je een jaarcontract aan. Bij goed functioneren is er na dit jaar uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.

Meer informatie

Wij worden enthousiast van inwoners, ondernemers en collega’s met ideeën. We denken graag samen na over onze gemeente. We houden ervan als iemand een andere kijk heeft op de zaken. Zo blijven we ons ontwikkelen.

Maak kennis met het team
Het team beleid maakt deel uit van de afdeling Samenleving en Dienstverlening. Samen met tien collega’s ben je verantwoordelijk voor het gehele beleid op het brede sociale terrein, uiteenlopend van kinderopvang, welzijn, zorg, cultuur en sport, tot onderwijs sociale zaken, schuldhulpverlening en inburgering. We zijn aanpakkers, werken graag samen en zijn breed inzetbaar op verschillende terreinen. De lijnen naar directie en bestuur zijn kort, en we onderhouden veel contacten in het veld.

Meer weten over Midden-Delfland?
Blader eens door ons Welkom in Midden-Delfland boekje (www.middendelfland.nl/kennismaking) en verwonder je over onze prachtige plek tussen de steden. Bekijk via dezelfde link ook ons filmpje met streekondernemers en voel hun passie voor onze Cittaslow. Kijk voor meer informatie over onze organisatie, onze arbeidsvoorwaarden en de sollicitatieprocedure op www.middendelfland.nl/werken-bij.

Midden-Delfland wacht op jou
Gaat jouw hart sneller kloppen? Dan nodigen wij je uit om jezelf aan ons voor te stellen via onze sollicitatiepagina. Kies daarbij de manier die bij jou past. Een filmpje, een advertentie, een mindmap, een brief… Wij zijn benieuwd wie jij bent.

Misschien heb je nog wat vragen over de functie of de sollicitatieprocedure. Aarzel niet te bellen of stuur een mail.

  • Voor meer informatie over de functie kun je vanaf 12 augustus terecht bij Lea van Dijk, teamleider Sociaal Domein, bereikbaar via telefoonnummer 06 45 43 28 13 of e-mail Lvdijk@middendelfland.nl.
  • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Liselore Elbers, P&O adviseur. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 06 45 90 40 39 of e-mail lelbers@middendelfland.nl.

We stellen het niet op prijs als andere bedrijven op deze advertentie reageren om hun diensten aan te bieden.

Salaris (Min-Max)

maximaal € 5.247,-

Gewenste uren (Min-Max)

32 - 32