Heijningen

Technical Sales Engineer

07.08.2024
  • HBO
  • 2-5 jaar
  • Vast
ArcelorMittal Projects Europe via YER

Functieomschrijving

In de rol van Technical Sales Engineer vergroot jij het afzetgebied voor funderingsoplossingen van ArcelorMittal Projects Europe. Dit doe je door in een vroeg stadium de technische mogelijkheden bij overheden en ingenieursbureaus aan te dragen en samen met hen in het voortraject naar de juiste duurzame alternatieven toe te werken.

Mogelijke oplossingen door klanten bedacht, vertaal jij naar de meest gunstige alternatieven gericht op eigen voorraad- en productiemogelijkheden. Tevens ben jij als Technical Sales Engineer sparringpartner voor klanten in ontwerp en aanvullende onderzoeken. Je bent goed op de hoogte van trends, marktbewegingen en specifieke projecten, en bent in staat om technische marktontwikkelingen te vertalen naar verkoopmogelijkheden voor stalen funderingsoplossingen. De staalindustrie is volop in beweging vanwege de transitie naar meer duurzame productie maar ook naar meer duurzame funderingsoplossingen. In dit interessante traject speel jij een bepalende rol.

Je werkt samen, in een team van 3 Technical Sales Engineers met ieder zijn eigen specialisme en je rapporteert aan de teammanager. Werkzaamheden houden o.a. in:

  • Ontwikkelen en onderhouden van een netwerk met ingenieursbureaus en (semi-)overheden, met als doel:
    • het signaleren van nieuwe/aankomende projecten in het binnen- en buitenland
    • het introduceren van nieuwe funderingsoplossingen en/of toepassingen
    • het signaleren en onderzoeken van technische marktontwikkelingen
  • Ontwikkelen en in de markt zetten van vernieuwende, meer duurzame (funderings)oplossingen voor infrastructurele ontwerpen;
  • Begeleiding bij technische veeleisende orders en onderhouden van contacten met alle betrokkenen;
  • Vertegenwoordigen van ArcelorMittal in onderzoekstrajecten en normcommissies;
  • Bedenken van alternatieve oplossingen ten behoeve van verbeterde aanbiedingspositie;
  • Bezoeken van Prospects, netwerkbijeenkomsten, beurzen etc.;
  • Leveren van technische input aan de marketing afdeling.

Functie-eisen

Je hebt een stevige technische basis, maar kiest er bewust voor om deze kennis te gebruiken in een commercieel- adviserende rol. Je bent sociaal- en communicatief vaardig en houdt ervan om contacten te leggen en te onderhouden. Je wacht niet af tot het werk naar je toe komt maar creëert zelf de mogelijkheden. Eigen verantwoordelijkheid, creativiteit en oplossingsgerichtheid zijn eigenschappen waar jij je sterk in herkent. 

Jouw profiel:

  • Minimaal hbo opgeleid in technische richting, bijvoorbeeld Civiele techniek of Bouwkunde of meerdere jaren ervaring als werkvoorbereider/projectleider in de civiele techniek (weg –en waterbouw)
  • Commercieel ingesteld
  • Engels en Duits is een pre

Bedrijfsomschrijving

ArcelorMittal Projects Europe is onderdeel van het internationale concern ArcelorMittal, wereldwijd een van de grootste staalproducenten, vertegenwoordigd in ruim 60 landen. Als operationele Business Unit is ArcelorMittal Projects de wereldwijde verkooporganisatie van stalen funderingsproducten zoals buizen en damwanden voor kademuren, havens, sluizen, parkeergarages, golfbrekers en het beschoeien van rivier- en kanaaloevers. 

Om te kunnen voldoen aan de eisen voor staalleveringen bij complexe projecten (o.a. in civiele bouwkunde en funderingen), beschikt ArcelorMittal Projects over een uitgebreid internationaal netwerk van voorraadlocaties, verkoopkantoren en fabricage- en productiefaciliteiten.

Voor het uitwerken van geoptimaliseerde oplossingen biedt ArcelorMittal Projects Europe technische ondersteuning zoals het maken van een geotechnisch voorontwerp of het optimaliseren van stalen funderingsontwerpen.

Via haar internationale netwerk garandeert ArcelorMittal Projects Europe haar klanten een optimale oplossing voor infrastructurele projecten door het leveren van op maat gemaakte staaloplossingen, samen met een uitgebreid servicegamma.