Utrecht

Hoofd Bedrijfsvoering

21.08.2024
  • WO
  • 10-15 jaar
  • > 15 jaar
  • Vast

Regieorgaan SIA | NWO

Functieomschrijving

Leeuwendaal zoekt voor Regieorgaan SIA | NWO een hoofd Bedrijfsvoering.

De organisatie

Praktijkgericht onderzoek van hogescholen is cruciaal voor de aanpak van de grote maatschappelijke vraagstukken van deze tijd. Het draagt door zijn aard – vraaggestuurd, transdisciplinair, cross-sectoraal en inclusief – bij aan nieuwe en bruikbare oplossingen. Het creëert daarmee kansen en genereert brede maatschappelijke en economische meerwaarde. Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA, onderdeel van NWO (hierna: SIA) is op 1 januari 2014 opgericht en heeft de ambitie om de impact van het praktijkgericht onderzoek van hogescholen verder te versterken door het financieren van praktijkgericht onderzoek van hogescholen, het stimuleren van thematische samenwerking en het leveren van een bijdrage aan stelselontwikkeling. SIA is hiermee niet alleen financier, maar ook ontwikkelaar van het veld. Als netwerkorganisatie verbindt Regieorgaan SIA mensen, organisaties en beleid op landelijk en regionaal niveau. Regieorgaan SIA heeft een eigen bestuur en adviesraad.

De opgave

SIA is de afgelopen jaren sterk gegroeid; hierbij hoort ook ruimte voor experiment en innovatie. Bovendien zet SIA, naast het inhoudelijk en procesmatig innoveren, in op professionalisering: zorgen dat processen efficiënter verlopen door harmonisering en automatisering enerzijds en slim werken anderzijds. De afdeling Bedrijfsvoering speelt een sleutelrol in de ambitie van SIA om te willen leren van ervaring, continu te verbeteren en de best werkende aanpak te kiezen. De teams binnen de afdeling hebben een rol die verder gaat dan het verzorgen van basisprocessen.

  • Een goede verankering binnen NWO is de komende tijd een belangrijk aandachtspunt. Hierbij liggen er SIA brede opgaven op het gebied van:Sturing geven aan de SIA-interne organisatieontwikkeling en het ontwikkeltraject SIA binnen NWO.
  • Strategische personeelsontwikkeling gericht op de verdere professionalisering van het bureau.
  • De ontwikkeling van een impactkader waarmee de organisatie samen met de partners via een lerende aanpak werk maakt van het monitoren en zichtbaar maken van de impact van SIA en de verdere ontwikkeling als kenniscentrum.
  • Verdere verbinding, interactie en samenwerking met de andere NWO-onderdelen, -instituten, -domeinen en de centrale organisatie.
  • Het verkrijgen van zicht op verdere verruiming van het budget voor praktijkgericht onderzoek van hogescholen in het komende decennium.

Specifiek voor de afdeling bedrijfsvoering ligt er een aantal relevante opgaves: verdere teamontwikkeling en evenwicht brengen in de balans tussen ambities en capaciteit. De medewerkers hebben behoefte aan een sparringpartner over inhoud en prioriteiten. De inhoudelijke focus van het hoofd ligt op een stevige financiële kennis. Dit vanzelfsprekend zonder op de stoel van de professionals in de afdeling te gaan zitten.

Als hoofd Bedrijfsvoering zorg je ervoor dat aan alle randvoorwaarden wordt voldaan zodat SIA haar strategische missie kan vervullen. Je bent verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering, de optimale inzet van medewerkers en het beheer van financiële en materiële middelen. Je hebt een belangrijke rol in de financiële gezondheid en continue beheersing van de organisatie. Ook vervul je een belangrijke rol voor de optimalisatie van informatie voor besluiten en inzet van de beschikbare resources (capaciteit en budgetten).

In de praktijk betekent het dat je:

  • Samen met je collega Mt-leden verantwoordelijk bent voor uitvoering van de strategie van SIA, binnen de context van NWO.
  • Verantwoordelijk bent voor het beheer van de planning & control cyclus, waarbij je zorgt voor tijdige en adequate financiële informatievoorziening aan het MT.
  • Verantwoordelijk bent voor adequate inrichting en werking van de financiële processen en beheer.
  • De begroting oplevert op basis van de input van je collega mt-leden.
  • Ervoor zorgt dat informatie centraal staat bij de besluitvorming en dat je opdrachtgever bent voor het project ‘Sturen op Impact’.

Profiel

We zijn op zoek naar een resultaatgerichte procesdenker die verbanden ziet en de juiste personen bij elkaar weet te brengen. Een kritische sparringpartner die rolvast, duidelijk en gestructureerd is. Iemand die empathisch is, inspireert en overtuigt. Een hoofd Bedrijfsvoering die vanuit een heldere visie op het gebied van bedrijfsvoering de vertaalslag weet te maken van beleid naar concrete acties en verbeterplannen en zorgt voor resultaat. Iemand die daarbij goed weet wanneer en met wie af te stemmen met gevoel voor verschillende belangen. Je bent vaardig in het analyseren van knelpunten, het stellen van prioriteiten, out-of-the-box en scenario- denken en het uitdragen van (bedrijfsvoerings)beleid. Een echte doorpakker die vol enthousiasme aan de slag gaat met de opgaven die er liggen. Al met al breng je overzicht, rust, vertrouwen én energie in een omgeving van groei en ontwikkeling.

Functie-eisen

Verder voldoet het hoofd Bedrijfsvoering aan de volgende belangrijke profieleisen:

  • Ruim 10 jaar ervaring met het leidinggeven aan professionals binnen het publieke domein.
  • Kennis en ervaring op het gebied van modern financieel beleid en het inrichten en toepassen van een planning & control cyclus.
  • Brede kennis en ervaring op de diverse aspecten van bedrijfsvoering (o.a. informatiemanagement, ICT, financieel management en control), ook met een integrale benadering.
  • Kennis van en ervaring met opdrachtgeverschap bij projectmanagement.

Wat biedt SIA | NWO?

Bij SIA werken doorgewinterde professionals, jonge talenten en alles daar tussenin in een veelzijdige en dynamische organisatie die volop in ontwikkeling is. Medewerkers zijn ambitieus, gedreven door kwaliteit, zoeken de samenwerking op en zijn heel betrokken bij elkaar en het werkveld. Het werkplezier en de persoonlijke ontwikkeling is belangrijk. Je start op een interessant en voor SIA belangrijk moment: de komende jaren zijn er veel voor SIA belangrijke ontwikkelingen en professionalisering te verwachten waar jij als hoofd bedrijfsvoering met jouw team en de rest van de organisatie het verschil kunt maken. En dit alles speelt zich af in een boeiend speelveld waar gewerkt wordt aan concrete oplossingen voor en onderzoek naar een grote diversiteit aan relevante maatschappelijke vraagstukken. Kortom: een functie en een organisatie met impact.

Verder biedt Regieorgaan SIA | NWO:

  • Een salaris, afhankelijk van jouw kennis en ervaring, bedraagt bij een fulltime dienstverband tussen de € 6.613,00 en € 8.424,00 bruto per maand (schaal 14, CAO-OI). Per 1 januari 2025 geldt een CAO-verhoging van 2,9%.
  • Een arbeidsovereenkomst voor de periode van een jaar, die bij goed functioneren wordt omgezet naar een vast dienstverband.
  • 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,33% en een ruime verlofregeling.
  • Een interessant pakket aan overige arbeidsvoorwaarden.

Informatie

Wil je meer weten over deze organisatie, de inhoud van de functie, de opgave en de profielschets, lees dan het functieprofiel dat je op de vacaturesite van Leeuwendaal kunt downloaden.

De procedure wordt begeleid door Corinne van der Salm & Raoul Schildmeijer, senior-adviseurs executive search. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je met hen contact opnemen en voor vragen over de procedure met Quintin Sieburgh Sjoerdsma, research consultant. Zij zijn bereikbaar via 088 – 00 868 00.

Solliciteren

Om te solliciteren, ga naar de vacaturesite van Leeuwendaal, klik op de solliciteerbutton en volg de stappen zoals aangegeven. Tijdens het proces wordt gevraagd om je e-mailadres, persoonsgegevens, cv en een motivatiebrief.

We ontvangen je reactie graag uiterlijk op zondag 1 september 2024.