Utrecht

Lid Raad van Toezicht-RvA

Partners at Work zoekt voor Raad voor Accreditatie een Lid Raad van Toezicht

09.09.2024
  • WO

Raad voor Accreditatie

Functieomschrijving

Governance
De RvA heeft een tweehoofdig bestuur met de volgende bestuurders:
dhr. Roeland Nieuweboer en dhr. Joep de Haas.

De raad van toezicht bestaat uit de volgende personen:
Yvonne van Rooy (voorzitter);
Jaap van den Heuvel;
Ineke Mastenbroek;
Peter van Rhede van der Kloot;
Ron de Mos.

Het termijn van Ineke Mastenbroek loopt in maart 2025 af. Om die reden ontstaat er ruimte voor een nieuw lid in de RvT.

Naast de algemene toezichtonderwerpen heeft de Raad van Toezicht drie specifieke aandachtsgebieden verdeeld in drie commissies:
• HR, organisatieontwikkelingen en OR-aangelegenheden
• Financiën
• IT/digitalisering en kwaliteit

De RvT heeft gemiddeld 5 keer per jaar vergadering. Daarnaast is er binnen een commissie maandelijks contact over het eigen specifieke aandachtsgebied.

Functie-eisen

Kennis, ervaring en affiniteit

  • Bekend met de rol van toezichthouder, adviseur en werkgever
  • Bestuurlijke ervaring in het bedrijfsleven en/of bij grotere organisaties op het snijvlak van privaat en publiek, bij voorkeur agro-food, IT, energie, industrie of bouw
  • Ervaring met de werking van standaardisatie en/of met de TIC-sector en bekend met de uitdagingen in deze sector en overheidstoezicht
  • Financiële vraagstukken kunnen plaatsen in een breder strategisch kader
  • Gevoel voor HR en organisatieontwikkeling
  • Ervaring met digitaliseringsopgaven
  • Zicht op duurzaamheidsontwikkelingen
  • Oog heeft voor relevante ontwikkelingen, kansen en samenwerkingen
  • Vermogen om zich nieuwe (werk)terreinen eigen te maken
  • Interesse in de internationale domeinen van het werk

Competenties
• Onafhankelijke opstelling en rolvastheid
• Open stijl van communiceren
• Innovatieve drive
• Kritische en constructieve sparringpartner
• Luistervaardig en verbindend
• Openstaan voor andere meningen
• Prettig in de omgang met relativeringsvermogen

Om de onafhankelijke positie van de RvA te waarborgen is het van belang om bij het vervullen van deze rol alle (schijn van) belangenverstrengeling te voorkomen.

De RvT hecht waarde aan diversiteit en complementariteit. Om die waarde te borgen gaat de voorkeur bij gelijke geschiktheid uit naar een vrouwelijke kandidaat.

Bedrijfsomschrijving

Raad voor Accreditatie
De stichting Raad voor Accreditatie (‘RvA’) is de nationale accreditatie-instantie van Nederland en een privaat Zelfstandig Bestuursorgaan van het Ministerie van Economische Zaken.
De RvA houdt toezicht op circa 700 bedrijven en instellingen die testen, inspecteren en certificeren (de zogenaamde TIC-sector). Deze bedrijven en instellingen zijn actief in onder meer de bouw, industrie, agro, voedselindustrie, IT en zorg. Na een positieve beoordeling ontvangt het bedrijf of instelling een accreditatie-verklaring.

Bij de RvA werken 110 mensen en circa 600 specialisten op freelance-basis.

Missie/Visie
‘Burgers en bedrijven willen kunnen vertrouwen op de kwaliteit van producten en diensten. Met accreditatie verrijken wij dat vertrouwen. Dagelijks beoordeling wij de competente, consistente en onpartijdige bedrijfsuitoefening van bedrijven en instellingen. Deze bedrijven en instellingen testen, inspecteren en certificeren. Zij hebben een cruciale rol in de kwaliteit van producten en diensten. Wij doen ons werk op een deskundige, transparante en onbevooroordeelde wijze. Met een accreditatieverklaring bevestigen wij ons vertrouwen. Dit draagt bij een duurzame en goed functionerende internationale samenleving met een open handelsverkeer en ruimte voor innovatie.’

Strategie
‘Wij willen markt- en klantgerichter werken, zodat wij klanten een betere dienstverlening bieden. Wij helpen hen te leren van wat wij in onze beoordelingen vaststellen. Daarbij leggen we de lat hoog, voor onszelf en voor onze klanten. Met business intelligence werken wij naar risico-gestuurd accrediteren.
Vanwege de versnelling in tal van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van technologie en duurzaamheid, investeren wij in een wendbare organisatie met krachtige teams.
Wij streven ernaar om - samen met stakeholders- de waarde van accreditatie en de gehele kwaliteitsinfrastructuur over het voetlicht te brengen.’

Arbeidsvoorwaarden

De bezoldiging is passend bij de omvang en complexiteit van de RvA-organisatie met inachtneming van de WNT.

Meer informatie

De procedure
De Stichting Raad voor Accreditatie (RVA) laat zich in deze wervingsprocedure begeleiden door Nicole Boevé en Christine Changoer, partners van Partners at Work. Zij zullen de eerste gesprekken voeren met in potentie geschikte kandidaten. Vervolgens worden de best passende kandidaten bij selectiecommissie geïntroduceerd. Op basis hiervan worden kandidaten uitgenodigd voor de eerste gesprekken.

Onderdeel van het selectietraject is het inwinnen van referenties en het raadplegen van openbare bronnen.

U kunt uw interesse voor deze vacature kenbaar maken door uw CV en motivatie te uploaden bij deze vacature op onze website: https://partnersatwork.nl/vacatures/

De uiterlijke reactietermijn voor deze vacature is vrijdag 20 september 2024.

Voor nadere informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met Nicole Boevé en Christine Changoer: 035 - 548 0760. Of per email n.boeve@partnersatwork.nl / c.changoer@partnersatwork.nl