Heerde

Lid Raad van Commissarissen

Mooie positie voor toezichthouder met profiel Volkshuisvesting op voordracht van de Huurdersraad. En profiel Vastgoedontwikkeling voor een betrokken sparringpartner met gedegen kennis van strategisch vastgoed- en projectontwikkeling.
10.10.2024
  • WO
  • 2-5 jaar
  • Tijdelijk
Triada via Directiewerf

Functieomschrijving

Triada is de sociale huisvester in de gemeenten Hattem, Heerde en Epe en biedt met 73 medewerkers en ruim 6.600 woningen betaalbare en passende sociale huisvesting aan zo’n 14.500 inwoners. De organisatie is gezond en sterk lokaal verbonden en verankerd. De beschikbare middelen worden ingezet voor de volkshuisvestelijke opgaven in Hattem, Heerde en Epe. Triada heeft de komende jaren een grote ontwikkelopgave.

In samenspraak met woningzoekenden, huurders en partners heeft Triada medio 2023 het nieuwe koersplan ‘Natuurlijk thuis!’ opgesteld met de ambities en doelstellingen tot en met 2027. 'Natuurlijk thuis' is dan ook een coproductie en gaat in de eerste plaats over welzijn en niet alleen over een woning. Het gaat ook over groen, samenleven, meedoen, gezondheid, veiligheid en geborgenheid. Triada richt zich daarmee op maatschappelijke waarde en het bieden van betaalbare, duurzame en leefbare woningen aan haar huurders.

De positie
Triada heeft één bestuurder en een Raad van Commissarissen (RvC) die bestaat uit vijf leden. De RvC staat het bestuur gevraagd en ongevraagd met raad, reflectie en ondersteuning terzijde. Doelstelling van het interne toezicht is zodanig toezicht houden dat Triada haar maatschappelijke doelstellingen realiseert. De organisatie zet haar maatschappelijk vermogen rechtmatig, effectief en efficiënt, en in het belang van de volkshuisvesting in. Daarbij is een gezonde financiële positie en continuïteit op lange termijn verzekerd. De organisatie van Triada is zeer toegankelijk voor en betrokken bij haar huurders.

Vanwege het terugtreden van één van de leden en anticiperend op het aflopen van de tweede termijn van een ander lid van de RvC, zoekt Triada twee nieuwe leden:

Lid Raad van Commissarissen profiel Volkshuisvesting
Toezichthouder op voordracht van de Huurdersraad met visie op de maatschappelijke opgave

en

Lid Raad van Commissarissen profiel Vastgoedontwikkeling
Betrokken sparringpartner met gedegen kennis van strategisch vastgoed- en projectontwikkeling

De RvC functioneert als één team, waarbij de afzonderlijke kwaliteiten van de leden elkaar aanvullen. Van de leden van de RvC wordt derhalve een aantal kwaliteiten gevraagd waar iedereen over dient te beschikken en een aantal meer specifieke, inhoudelijke kwaliteiten en ervaringsgebieden per lid.

Functie-eisen

Profiel
Kijkend vanuit de vaardigheden en kennis die reeds vertegenwoordigd zijn in de RvC, ontstaat er ruimte voor een toezichthouder met een achtergrond in de volkshuisvesting (bijvoorbeeld woningcorporatie of welzijn/sociaal domein) en voor een toezichthouder met een financieel-economische achtergrond en ervaring in (maatschappelijk)vastgoedontwikkeling. Voor één van beide posities gaat de voorkeur uit naar een ervaren toezichthouder. Voor de andere positie is er ruimte voor een beginnend (of minder ervaren) toezichthouder, mits deze bereid is een opleiding tot commissaris te volgen en aannemelijk kan maken de rol van toezichthouder goed te doorgronden en deze op een evenwichtige en met gevoel voor verhoudingen te kunnen vervullen. In ieder geval heeft een van de twee kandidaten aantoonbare affiniteit met het werkgebied van Triada.

Bestuurder en RvC hebben behoefte aan aanvulling met teamspelers die met het oog op de uitdagingen waar Triada voor staat, goed thuis zijn in de maatschappelijke opgave van de woningcorporatie en hetgeen dat van bestuurder en organisatie vraagt. Leden van de RvC beschikken noch direct noch indirect over vastgoed in eigendom in de regio Noord-Veluwe en/of de regio Stedendriehoek.

Informatie en sollicitatie
De volledige profielschets treft u op onze website.

De procedure wordt begeleid door Willem Almekinders (06-20723398). Voor andere informatie kunt u telefonisch of per e-mail contact opnemen. Uw brief met curriculum vitae ontvangen wij graag vóór 4 november 2024, t.a.v. Willem Almekinders, per e-mail: info@directiewerf.nl.

Acquisitie stellen wij niet op prijs.

Gewenste uren (Min-Max)

<20