Amsterdam

Jurist Privaatrecht met kennis van aanbestedingsrecht

18.10.2024
  • WO
  • 5-10 jaar
  • Vast
Universiteit van Amsterdam via YER

Functieomschrijving

Als Jurist Privaatrecht met kennis van het aanbestedingsrecht houd jij je bezig met het adviseren en ondersteunen van het College van Bestuur, de faculteiten en andere eenheden op onder meer het terrein van aansprakelijkheidskwesties, contracten, vastgoed, rechtspersonen- en aanbestedingsrecht. Je adviseert over relevante wet- en regelgeving en een grote variëteit aan contracten en stelt deze ook op.

In deze functie ben je een proactieve praktische jurist en neem je initiatief waar nodig. Je weet je interne klanten goed te bereiken en bent een teamplayer. Je legt gemakkelijk de juiste verbindingen en speelt in op de behoeften van de organisatie. Voordat je advies uitbrengt, stem je zorgvuldig af met relevante stakeholders. Je hebt een breed takenpakket dat vaak de grenzen van verschillende rechtsgebieden overstijgt. Hierdoor werk je intensief samen met andere juristen en afdelingen, en verdiep je je in hun werkzaamheden. Binnen het team is veel senioriteit aanwezig, waardoor je indien nodig altijd kunt sparren.

Functie-eisen

Je hebt een prettige, open uitstraling en beschikt over sterke mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden. Je legt gemakkelijk contact en weet je (interne) klanten snel en goed te vinden. Je werkt zelfstandig, neemt initiatieven, denkt proactief mee en helpt anderen graag door juridisch bruikbare en creatieve oplossingen te bieden. Daarnaast heb je een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen, ben je je bewust van verschillende belangen en houd je hier rekening mee in je werk. Je bent bestendig in een hectische en dynamische omgeving.

Verder:

  • Beschik je over een afgeronde universitaire studie, het liefst in een civielrechtelijke richting.
  • Heb je aantoonbare kennis van en ervaring met relevante wet- en regelgeving, meer specifiek het contracten- en aanbestedingsrecht.
  • Beschik je over minimaal 5 jaar relevante werkervaring.
  • Heb je interesse in/ affiniteit met de academische wereld.
  • Heb je een sterk analytisch vermogen.
  • Werk je zorgvuldig en accuraat.

Bedrijfsomschrijving

De Universiteit van Amsterdam (UvA) is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. De UvA is een intellectueel knooppunt met 40.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Gekenmerkt door een cultuur van nieuwsgierigheid, waar iedereen zich betrokken en verbonden voelt.

De afdeling Juridische Zaken (JZ)

JZ ondersteunt en adviseert het College van Bestuur en (het management van) faculteiten en centrale eenheden. Wij adviseren de diverse onderdelen van de UvA over allerlei juridische aangelegenheden, van het opstellen van een contract of reglement tot de behandeling van geschil-, bezwaar- en beroepschriften van medewerkers en studenten van de universiteit. JZ telt 11 teamleden. De belangrijkste adviesterreinen betreffen het onderwijsrecht, bestuursrecht, Wet Openbaarheid Overheid (WOO), arbeidsrecht, privacyrecht, rechtspersonen-, contract- en aanbestedingsrecht, staatsteun, bouw- en vastgoedrecht, en intellectueel eigendomsrecht. Deze adviesterreinen zijn onderverdeeld in clusters, echter wordt er vaak clusteroverstijgend gewerkt gezien het brede werkpalet. JZ zorgt ervoor dat er goede, heldere en juridisch houdbare afspraken worden gemaakt en dat de juiste stappen worden gezet in juridische dossiers.