Alkmaar

Senior Financieel Adviseur

18.10.2024
  • HBO
  • WO
  • 5-10 jaar
  • Vast

Gemeente Alkmaar

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een

Senior Financieel Adviseur

Unit Financiën zoekt een ondernemende en sterke persoonlijkheid! In deze leuke en afwisselende functie werk je binnen een enthousiast en divers team en word je betrokken bij verschillende ontwikkeltrajecten binnen de unit Financiën. Klaar voor een nieuwe uitdaging? Solliciteer nu!

Over de functie
Ben jij pionier, kartrekker, en kansenbenutter? Weet jij te verbinden, beleid te bewaken, processen te beheersen en het overzicht altijd te behouden? Dan is deze functie perfect voor jou!

Wat ga je doen
De unit Financiën is in beweging. Er komen de komende jaren allerlei complexe nieuwe taken op ons af, denk hierbij aan penvoerder schap van regionale subsidies en regionale samenwerkingen. Daarnaast ga je de huidige (Sisa)subsidie coördinator vervangen. In deze rol zorg je voor de verbinding tussen de beleidsafdeling, de financieel beheerders en concerncontrol. Een mooie combinatie van relatiebeheer, pionieren, bemiddelen, adviseren, ondersteunen en het inzetten van jouw expertise. Klinkt geweldig, toch?

Met jouw expertise en inzet word je binnen de unit Financiën actief betrokken bij diverse andere ontwikkeltrajecten. Denk hierbij aan de implementatie van een nieuw financieel systeem, het verbeteren van de samenwerking binnen de unit Financiën en optimalisering van werkprocessen.

Functie-eisen

Over de kandidaat
Je bent een echte enthousiaste regelaar. Je kunt inhoudelijk prima schakelen tussen diverse financiële en/of complexe vraagstukken, je legt makkelijk contact met collega’s uit alle lagen van de organisatie (van administratief medewerker tot bestuurder) en je weet wat er gedaan moet worden om tot een oplossing te komen. Jouw motto is gewoon doen!

Je behoudt graag het overzicht en vindt het leuk om te zorgen dat het werk op tijd en correct wordt uitgevoerd. Met jouw doorzetting- en overtuigingskracht breng jij complexe en soms voor de organisatie taaie financiële vraagstukken onder de aandacht. Je begeleidt en helpt collega’s binnen de gehele organisatie naar de oplossing om er uiteindelijk een nuttig en succesvol traject van te maken.

Ervaring met overheidsfinanciën is noodzakelijk; deze rol vraagt om kennis van de financiële wet- en regelgeving van gemeenten. Daarnaast ben je;

  • Enthousiast en proactief
  • Ondernemend en onafhankelijk
  • Communicatief vaardig en heb je oog voor detail.

Bedrijfsomschrijving

Over het team
Je komt te werken in een prettig team vol enthousiaste en behulpzame collega’s. Er is veel kwaliteit en competentie op verschillende vakgebieden. Binnen onze unit werken mensen met jarenlange ervaring binnen gemeenten, maar ook jonge talentvolle collega’s die de overdracht van alle opgebouwde kennis en ervaring waarborgen voor de toekomst. We hebben veel zaken echt goed op orde maar kunnen een paar ‘proactieve handen’ erg goed gebruiken om de volgende ontwikkelstap met de Unit Financiën te maken.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden
Lijkt het jou leuk om binnen de unit Financiën het verschil te maken? Reageer dan en wie weet verwelkomen wij jou op je nieuwe werkplek; ons moderne stadskantoor, waar wij plaats- en tijdonafhankelijk werken. Je werkt waar jij dat wilt en nodig bent. Op zoek naar verbinding en contact met collega’s? Werk dan op kantoor. Rustig dingen uitwerken? Log gerust in vanuit huis.

Wij bieden je een jaarcontract aan die we bij wederzijdse tevredenheid graag omzetten in een vast dienstverband. In enkele bijzondere gevallen kunnen er afwijkende afspraken gelden. De functie is ingeschaald in schaal 12 van de cao gemeenten. Daarnaast bieden wij je 17,05% vrij te besteden Individueel Keuze Budget, een uitgebreid Leer- en Ontwikkelplatform met talloze trainingen en e-learnings, leuke bijeenkomsten, uitjes en heerlijke cappuccino’s in ons netwerkcafé.

Meer informatie

Interesse of heb je nog vragen?
Enthousiast geworden om als Senior Financieel Adviseur (36 uur) aan de slag te gaan bij de gemeente Alkmaar? Solliciteer dan direct maar uiterlijk vóór maandag 11 november via onze sollicitatiepagina. We hebben de gesprekken ingepland op maandag 18 november. We zouden het fijn vinden als je daarmee rekening houdt in je agenda.

Voor nadere informatie over deze functie kan contact worden opgenomen met Astrid van Bockhooven: 06 43 53 20 43.

Heb je vragen over de organisatie of de sollicitatieprocedure? Neem contact op met Manon Butter: 06 42 34 40 53.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Gewenste uren (Min-Max)

32-36