Rotterdam

Directeur Bedrijfsvoering & Projecten

Bij HHSK beland je in een wereld waarin iedereen de kracht van water kent. Hoe wij het kunnen sturen en ons ertegen kunnen beschermen. Met de nieuwste technieken zorgen wij ervoor dat iedereen droge voeten houdt en van schoon water kan genieten. Voor sommigen is dat een simpel gegeven, voor jou kan het je levenswerk worden. Wil jij ook ‘watervol’ werk doen? Duik erin bij HHSK! We zijn op zoek naar een nieuwe collega in de functie van:

Directeur Bedrijfsvoering & Projecten
36 uur | Rotterdam/ Hybride

Over de organisatie

Om de veranderingen in de maatschappij en de klimaatverandering het hoofd te kunnen bieden, zijn wij als organisatie continu in ontwikkeling. Onze organisatie telt nu circa 450 medewerkers, waarvan een klein deel is ingehuurd. De werksfeer kenmerkt zich door betrokkenheid, teamgeest, creativiteit, passie voor het werk van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK), informele communicatielijnen en een positieve, warme cultuur. Wij zijn een functionele overheid en beschikken over een hoge mate van deskundigheid. De organisatie groeit gestaag, wat vraagt om adequate sturing, focus en aandacht.

Wij zijn een overheidsorganisatie, primair gericht op de effectieve en efficiënte uitvoering van wettelijk vastgelegde taken en verantwoordelijkheden. Ons werk voeren wij grotendeels uit met eigen mensen en middelen, gefinancierd vanuit onze eigen belastingheffing. Hierdoor leggen wij verantwoording af aan ons democratisch gekozen bestuur, dat beslist over de breedte van onze taken, onze begroting en belastingtarieven vaststelt.

De uitdagingen als gevolg van maatschappelijke ontwikkelingen en klimaatverandering, zoals transities in het landelijk gebied, duurzaamheid, water- en bodemsturend bij ruimtelijke ontwikkelingen, evenals inflatie en druk op de arbeidsmarkt, vereisen een deskundige organisatie die participatief werkt en flexibel kan inspelen op deze veranderingen. Deze ontwikkelingen en nieuwe wetgeving vragen om een aangepaste inzet. Integraliteit en samenwerking zijn cruciaal om de doelen van het waterschap te realiseren.

Het door het algemeen bestuur voor zes jaar vastgestelde Waterbeheerprogramma, waarin ambities, opgaven en doelen zijn opgenomen, geeft richting aan de activiteiten en resultaten binnen de verschillende vakgebieden tot 2027, rekening houdend met de ontwikkelingen op de lange termijn. Daarnaast geven de programmabegroting, het bedrijfsplan en de strategische personeelsplanning richting aan de organisatie.

Verbindend en aansprekend leiderschap, evenals samenhangend, resultaatgericht sturen, vragen verandering en voortdurende aandacht. De directeur zal samen met de andere directieleden een belangrijke rol vervullen in het uitdragen van de leidende principes van HHSK en het veranderproces wat hieraan verbonden is. Ook is de verdere ontwikkeling van digitale transformatie en datasturing, naast de optimalisatie van de bedrijfsvoering, van belang.

Opdracht voor de directeur bedrijfsvoering

Wij zijn op zoek naar een energieke en inspirerende leider voor onze organisatie, een aanvulling op het huidige directieteam, nu bestaande uit de secretaris-directeur en één directeur. In deze functie ben je lijnverantwoordelijk voor je eigen afdelingen, namelijk BV (Bedrijfsvoering) en BIJ (Bestuur, Informatie en Juridisch advies) en IPP (Integrale Plannen en projecten). De directeur bedrijfsvoering vervult tevens een centrale rol in de brede planning- en controlcyclus, het financiële domein en vanuit deze laatste rol in het financiële- en risicomanagement van de gehele organisatie. Waaronder ook een aantal omvangrijke programma's en projecten, zoals de HWBP-projecten (HoogWaterBeschermingsProgramma).

Als directeur ben je een inspirerende leider voor je collega's en een solide adviseur van het bestuur, met affiniteit voor het werkveld van het waterschap. Je bent in staat om de koers te bepalen en vast te houden. Het is essentieel dat focus en koers duidelijk zijn, waarbij bestuurlijke programmering van de vraagstukken en verbetering van de sturing op voortgang, prioritering en resultaten noodzakelijk zijn. Je stuurt daarbij over afdelingen heen vanuit het brede HHSK-belang.

Samen met het directieteam en het hoger management van HHSK geef je vorm aan de inrichting en organisatie van HHSK, met als doel beter te kunnen sturen op het realiseren van de strategische doelen van de organisatie, evenals het managen van de beschikbaarheid, effectieve en efficiënte inzet van mensen en middelen.

De volgende speerpunten spelen een belangrijke rol in deze directeur bedrijfsvoering:

  • Doorontwikkeling van de strategische richting van de bedrijfsvoering in relatie tot de opgaven en ontwikkelingen van ons waterschap;
  • Voorbereiding en doorontwikkeling producten P&C cyclus (bijvoorbeeld begroting en jaarplan 2025) in combinatie met een impuls aan de opdracht om te sturen op voortgang prioritering en resultaten;
  • Versterking, borging en sturing van de kwaliteit van de financiële beleids- en planningsfunctie;
  • Doorontwikkeling van de informatievoorziening.


Wat neem je mee?

Gezocht wordt naar iemand met een duidelijke visie op bedrijfsvoering. Iemand die bedrijfsmatige, financiële sturing geeft en met overtuigend leiderschap bijdraagt aan het succes van onze organisatie. Onze gedeelde strategie richt zich op de verdere ontwikkeling van zakelijke resultaatsturing, terwijl we de sterke kanten van onze verbindende cultuur behouden. Deze positie doet een beroep op de competenties leiderschap, programmatisch- en projectmatig werken en visie op bemensing en aansturing van teams met interne en externe spelers. Daarnaast heb je een visie op en ervaring met succesvol project- en programmamatig werken, met begrip voor de complexiteit wanneer dit ingezet wordt dwars doorsnijdend aan alle bestaande structuren.

Overige functie-​eisen

  • Academisch werk- en denkniveau; 
  • Ervaring als directeur of ervaring in het hoger management binnen een (politiek)-bestuurlijke en complexe omgeving en/of ervaring als ambtelijk opdrachtgever;
  • Kennis van organisatieontwikkelingsvraagstukken en in staat verandering in gang te zetten;
  • Ervaring met het werkveld van het waterschap en/of het ruimtelijke domein;
  • Financiële achtergrond en ervaring.


Wij bieden onder meer:

  • Een salaris tussen € 7.111,00 en € 10.171,00 (schaal 16) conform de cao ‘Werken voor Waterschappen’;
  • Een individueel keuzebudget van 21% wat neerkomt op een bedrag tussen de € 1.493,00 en € 2.135,00 per maand.
  • Een persoonlijk basisbudget van € 2400,00 om jezelf verder te ontwikkelen;
  • Een thuiswerkvergoeding van € 3,00 per dag en een thuiswerkbudget van € 850,00;
  • Je kunt meedoen aan een fietsplan en krijgt een sportvergoeding om je fit te houden;
  • Een goede pensioen- en reiskostenregeling.


Enthousiast? Duik erin bij HHSK!

Reageer direct via de sollicitatiebutton! Eerst nog wat vragen? Neem dan contact op met Susanne de Jong, Recruitment coördinator, telefoonnummer 0653478895. Zij vertelt je graag meer over de rol, het team en onze organisatie.

Reageren op deze vacature kan tot en met dinsdag 5 november. De eerste gesprekken staan gepland op maandag 18 november tussen 15.00 uur en 17.30 uur of op dinsdag 19 november tussen 9.00 uur en 11.30 uur. Wij vragen u alvast rekening te houden met deze gespreksmomenten.
Een ontwikkelassessment maakt onderdeel uit van deze procedure.

21.10.2024
  • WO
  • 5-10 jaar
  • 10-15 jaar
  • Vast

Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard

Salaris (Min-Max)

7111-10171

Gewenste uren (Min-Max)

36