Zwaagdijk

Directeur-bestuurder

Bouwt aan verdere professionalisering en groei!!

23.08.2024
  • HBO
  • WO
  • 5-10 jaar
  • 10-15 jaar
  • > 15 jaar
  • Vast

Vertify

Functieomschrijving

Het speelveld van Vertify is dynamisch en sterk in beweging. De transitie in de landbouw is volop gaande en de ingrijpende opgaven ter verbetering van de natuur, het klimaat en de waterkwaliteit vragen veel van de landbouw en met name van de agrarische ondernemers. Stikstof, biodiversiteit, klimaat, bodem, water, chemische gewasbeschermingsmiddelen en EU regelgevingen, allen thema’s die dagelijks impact hebben op de sector. In dit veranderende speelveld moet ook Vertify haar nieuwe strategie bepalen (specialisatie, verbreding, speelveld, samenwerkingen) en beleid vormen om vervolgens, sterk in verbinding met klanten en uiteenlopende stakeholders, dit beleid te implementeren en uit te voeren. Dat vraagt om een strategisch sterke bestuurder die als spin in het web makkelijk in het netwerk opereert. Een ondernemer met een externe focus en visie op de sector en haar toekomst. Het vraagt echter ook om een bestuurder met lef, daadkracht en besluitvaardigheid. Vertify is een financieel gezonde organisatie. Door haar sterke groei in relatief korte tijd bestaat de organisatie momenteel uit 70 deskundige en betrokken medewerkers. Van de nieuwe directeur wordt verwacht dat ook de interne organisatie de noodzakelijke aandacht krijgt omdat de professionaliteit niet op alle fronten hand in hand met de groei van de organisatie is gegaan. Doorontwikkeling en verdere professionalisering zijn dan ook het credo. Kwalitatief hoogwaardige bedrijfsvoering, duidelijke beslis- en communicatielijnen, een modern en transparant hr-beleid en ontwikkeling van medewerkers waarbij verantwoordelijkheden zo laag mogelijk in de organisatie moeten komen te liggen, zijn hiervan enkele voorbeelden. De nieuwe directeur moet zich senang voelen bij deze veranderkundige opdracht en als modern, inspirerend en dienend leider voorop gaan in dit proces naar een toekomstbestendige organisatie.

Plaats in de organisatie
Vertify is een stichting met een raad van toezicht. De directeur (bestuurder) rapporteert en legt verantwoording af aan deze raad en vindt in haar tevens een kritische en betrokken vriend en sparringpartner. De directeur geeft leiding aan het mt waar twee managers de gecombineerde portefeuille financiën en onderzoek, en de portefeuille business development onder hun hoede hebben en een derde manager de verantwoordelijkheid heeft voor de locatie(s) in het Westland (businessunitmanager Glastuinbouw).

Taken & verantwoordelijkheden
Zoals hierboven genoemd, is de nieuwe directeur verantwoordelijk voor de ontwikkeling en de implementatie van de langetermijnvisie en strategie van de onderneming. De directeur kiest daarbij richting en staat open voor innovatie en marktontwikkelingen, zoals bijvoorbeeld integrated crop management, digital farming, AI, robotisering en data. Daarnaast is de directeur verantwoordelijk voor de continuïteit en de verdere professionalisering van de onderneming en de verdere ontwikkeling van medewerkers in een veranderende arbeidsmarkt.

Overige taken en verantwoordelijkheden zijn:

  • Zorg dragen voor het opstellen van het jaarplan en een gezonde financiële bedrijfsvoering.
  • Deelnemen aan de vergaderingen van de raad van toezicht, het informeren van de raad volgens een afgesproken regelmaat over de stand van zaken van het bedrijf en de uitvoering van besluiten die in dit gremium zijn genomen.
  • Contact onderhouden met belangrijke klanten(groepen) en stakeholders.
  • Ervaring met bestuurlijk toezicht en governance.

Functie-eisen

De mooie maar ook stevige uitdagingen bij Vertify vragen om een ervaren bestuurder met een natuurlijk gezag: flexibel in de leidinggevende stijl, in staat om ook te coachen en vertrouwd in het delegeren. Een kundig directeur met visie en helikopterview. Daarnaast is de nieuwe directeur ondernemend en commercieel sterk: kansen zien en kansen grijpen op een slimme manier. Een verbinder en teamspeler die graag samenwerkt en gezamenlijk met het team resultaten behaalt met veel drive, energie en ambitie. Tenslotte is de nieuwe directeur uiteraard ook een uitstekend netwerker die gemakkelijk contacten legt met een gevarieerd en breed veld van uiteenlopende stakeholders en klanten zoals bijvoorbeeld de primaire sector, LTO, de industrie, hbo-onderzoeksinstellingen en universiteiten, de overheid en brancheorganisaties. Naast deze kwaliteiten beschikt de directeur van Vertify ook over:

  • Een afgeronde hbo+ of universitaire opleiding, bij voorkeur richting Bedrijfskunde en Agribusiness.
  • Relevante leidinggevende ervaring en bekendheid met of affiniteit en gevoel met de (internationale) ontwikkelingen in de land- en tuinbouwsector.
  • Beheersing van Engelse taal in woord en geschrift.
  • Bekendheid met de onderzoekswereld en -praktijk

Bedrijfsomschrijving

Vertify is een agrarisch onderzoekscentrum voor professioneel en praktijkgericht onderzoek in glasgroenten, bloembollen en bolbloemen, vollegrondsgroente en akkerbouw, bloemisterij en zaadteelt. De ambitieuze organisatie biedt kwalitatief hoogwaardig praktijkonderzoek, wat direct toepasbaar is voor de opdrachtgever. De afgelopen jaren is Vertify uitgegroeid tot een van de belangrijkste plantaardige onderzoeksbedrijven van Nederland met een unieke positie op het gebied van praktijkonderzoek in de agrarische sector. Vertify heeft eigen locaties in Zwaagdijk-Oost in Noord-Holland en in het Westland. Daarnaast heeft Vertify een landelijk netwerk met uitvoeringslocaties op 100 plaatsen door heel Nederland, van Limburg tot Groningen en in België. De sterke propositie van Vertify en de flexibiliteit van de organisatie hebben gezorgd voor een groeiend aantal opdrachtgevers van over de hele wereld. Van de B2B omzet (70%) is dan ook de helft afkomstig van buitenlandse opdrachtgevers, zoals bijvoorbeeld uit de USA en India. De overige 30% van de gehele omzet komt voort uit overheidssubsidies. De business van Vertify laveert dan ook van primair onderzoek ten behoeve van individuele telers en de internationale industrie naar (internationale) projecten die veelal gefinancierd worden via overheden waarbij aanbestedingen een rol kunnen spelen.

Meer informatie

VERTIFY BIEDT

Een uitdagende functie in een dynamisch speelveld met betrokken en kundige collega’s die vanuit hun hoge betrokkenheid graag gezamenlijk bijdragen aan het succes van Vertify in een prettige en plezierige werkomgeving. Vertify biedt uitstekende en concurrerende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Voor vragen kun je contact opnemen met:
mr. Erik Batenburg - senior consultant bij BeljonWesterterp via 06-12479826 of
erik.batenburg@beljonwesterterp.nl