Dronten

Directeur Bedrijfsvoering & Financiën

Focus op strategieontwikkeling en de verantwoordelijkheid voor de portefeuilles bedrijfsvoering en financiën binnen het directieteam
17.09.2024
  • HBO
  • 5-10 jaar
  • Vast
Olthuis Recycling via BDO Executive Search & Interim

Functieomschrijving

Introductie
  • Kartrekker bij het realiseren van een toekomstbestendig Olthuis Recycling.
  • Focus op strategieontwikkeling en de verantwoordelijkheid voor de portefeuilles bedrijfsvoering en financiën binnen het directieteam.
  • Werken in een informele setting, binnen een servicegericht en succesvol familiebedrijf.

Olthuis Recycling heeft in de afgelopen jaren een flinke groei doorgemaakt. De huidige omvang vraagt om aanvullende kennis en kunde op directieniveau. Dit om de ingezette groei te continueren, de bedrijfsvoering te professionaliseren, werkprocessen te optimaliseren en ontwikkelingen in de markt voor te blijven. Derhalve is BDO Executive Search & Interim voor Olthuis Recycling op zoek naar een:

Directeur Bedrijfsvoering & Financiën

- strategisch denker met een stevige financiële basis -

Functie
Als directeur ben jij primair verantwoordelijk voor de portefeuilles bedrijfsvoering & financiën. Binnen de directie ben jij een ‘spin-in-het-web’. Zo zit je de directie-overleggen voor en faciliteer je strategievorming. Je draagt zorg voor het realiseren en doorvoeren van een toekomstbestendige visie op thema’s als duurzaamheid, technologische ontwikkelingen binnen de productieketen, digitalisering en een toekomstbestendig wagenpark. Daarbij vertaal je denkrichtingen tot concrete plannen. Bij de uitvoering neem jij het voortouw en/of bewaak je de voortgang. Jouw twee medebestuurders worden gezamenlijk verantwoordelijk voor commercie en de operatie binnen de drie verwerkingsstromen, te weten frituuroliën, industriële oliën en putvetten. Daarnaast houdt een van hen zich bezig met HR en marketing. Gezamenlijk werken jullie aan een toekomstbestendig Olthuis Recycling.

Als financieel eindverantwoordelijke houd je grip op de financiële resultaten door middel van het beheren en optimaliseren van processen, inclusief budgettering, rapportage en risicobeheer. Je werkt daarin nauw samen met de boekhouder. Rapportages worden tot op heden extern opgemaakt.

Functie-eisen

Als directeur bedrijfsvoering en financiën ben jij een stevige en ervaren sparringpartner voor het directieteam en de medewerkers. Op financieel vlak, maar ook breder. Je schakelt makkelijk op verschillende niveaus, toont leiderschap, maakt verbinding en krijgt mensen mee. Ook beschik je over executiekracht: je weet zaken te realiseren en steekt daarbij ook zelf graag je handen uit de mouwen. Een pragmatische aanpak is kenmerkend voor jouw manier van werken.

Daarnaast:
  • beschik je over minimaal een afgeronde hbo- en/of wo-opleiding in financiële, economische of bedrijfskundige richting, eventueel aangevuld met een specialistische opleiding op financieel vlak (RA, RC);
  • heb je een stevige financiële basis en aantoonbare ervaring met organisatie-inrichting en het professionaliseren van bedrijfsprocessen;
  • ben je creatief, omgevingssensitief en ondernemend, waardoor jij je goed in kunt leven in de wensen en behoeften van stakeholders binnen en buiten de organisatie;
  • beheers je de Nederlandse taal in woord en geschrift.

De ideale kandidaat heeft ervaring als (financieel) eindverantwoordelijk bestuurder binnen een familiebedrijf actief in de handel-, productie en/of recycling. Tevens kan dit een interessante volgende stap zijn voor een senior manager, director of (salary) partner die momenteel een adviseursrol bekleedt binnen een accountants- en/of advieskantoor.

Organisatie- en afdelingsomschrijving
De familie Olthuis heeft ruim 40 jaar ervaring met het inzamelen, recyclen en verhandelen van vetten en oliën. Dit doen zij samen met zo’n 70 betrokken medewerkers. Zij werken op het moderne en huiselijke kantoor, op de fabriekslocaties of zitten dagelijks op de weg. Voor hen is ‘afspraak is afspraak’ het uitgangspunt: doen wat je belooft is belangrijker dan om zes uur achter de aardappels zitten. Tot de klanten van Olthuis Recycling behoren onder andere horecaondernemingen en voedingsmiddelenproducenten. Zo verwerken zij bijvoorbeeld gebruikt frituurvet tot grondstoffen voor schone brandstoffen. Hierbij maken zij gebruik van een modern en innovatief wagen- en machinepark.

De cultuur binnen Olthuis Recycling is open en informeel. De organisatie kent veel lange dienstverbanden. De familie Olthuis hecht, net als veel van de medewerkers, waarde aan de christelijke normen en waarden. Dit zie je onder andere terug in de gemeenschapszin binnen de onderneming en de bedrijfsvisie op het gebied van goed werkgeverschap en duurzaamheid.

Aanbod
Wij bieden een uitdagende functie binnen een trots familiebedrijf met nuchtere, pragmatische, servicegerichte en hardwerkende medewerkers. Je speelt een belangrijke rol in de verdere professionalisering van de organisatie. Olthuis Recycling biedt een marktconforme beloning voor een directiefunctie, bestaande uit onder andere een basissalaris, vakantiegeld en een auto van de zaak.

Solliciteren bij
De werving en selectie wordt verzorgd door Koen Franken en Max Pieter Dijkstra van BDO Executive Search & Interim. Jouw sollicitatie kan worden toegezonden, voorzien van een op de functie toegesneden cv en motivatie, onder vermelding van vacaturenummer 724. Bij interesse ontvangen wij jouw sollicitatie graag zo snel mogelijk, maar uiterlijk vóór woensdag 16 oktober. Jouw sollicitatie wordt uiteraard vertrouwelijk behandeld. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure. Het proces wordt afgesloten met een pre-employment screening.

Voor verdere informatie kun je contact met ons opnemen via 030-28 49 960 of interim.recruitment@bdo.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Gewenste uren (Min-Max)

36-40
Zoetermeer, deels thuiswerken en werken op locatie