Amsterdam

Afdelingsmanager Schoon Stadswerken Amsterdam

Heb jij bedrijfseconomische kennis, ben jij resultaatgericht en besluitvaardig? Dan is deze baan iets voor jou!
20.09.2024
  • WO
  • 5-10 jaar
  • Vast
Gemeente Amsterdam via Colourful People

Functieomschrijving

Afdelingsmanager Schoon | Gemeente Amsterdam Directie Stadswerken

Wij zijn op zoek naar een resultaatgerichte manager, die met veel enthousiasme op een inspirerende en verbindende manier leiding gaat geven aan ruim 600 medewerkers van afdeling Schoon.
  • Heb je een duidelijke visie op de ontwikkeling van het beheer van een schone openbare ruimte en kun je mensen enthousiasmeren in verandering en innovatie?
  • Ben je een manager met een coachende en verbindende leiderschapsstijl en die ook durft te confronteren wanneer de situatie erom vraagt en constructieve feedback durft te geven?
  • Wil jij werken in een organisatie die ertoe doet, in een dynamische en complexe grootstedelijke omgeving?

Dan zijn we op zoek naar jou!

Functie-eisen

Wat heb je in huis?
Je bent hard op de inhoud en zacht op de relatie! Een veilige werkomgeving is belangrijk en je creëert dat door vertrouwen. Dat houdt in dat je bedrijfsmatig en zakelijk ingesteld bent, want de stad moet schoon zijn. Dit bereik je echter door gericht samen te werken en in overleg te treden met je team. De mensen op jouw afdeling mogen fouten maken en ervan leren. Je bent een krachtige leidinggevende, die actief stuurt en controle houdt op de gemaakte afspraken. Met jouw leidinggevende en ervaring en overzicht weet je rust te brengen in een dynamische omgeving.

Naar stakeholders en ketenpartners ben je constructief in je houding en draag je zorg voor de juiste verbinding om afspraken te maken, zodat bewoners van Amsterdam er profijt van gaan hebben. Daarin ben jij ook degene die initiatieven durft te nemen en soms een alternatieve aanpak uitprobeert. Altijd rekening houdend met de politiek-bestuurlijke sensitiviteit, die vaak een rol speelt in dit soort situaties.

Je bent een moderne charismatische en innovatieve leider met een toekomstvisie op de inzet van de mensen op de afdeling en op de vernieuwing van het beheer in openbare ruimten. Je bent makkelijk in het contact! Je hebt een groot aanpassingsvermogen in jouw communicatie; je spreekt de taal van de werkvloer en converseert net zo makkelijk met het bestuur.

Je waarborgt de huidige cultuur van de afdeling die gekenmerkt wordt door openheid, collegialiteit, respect en betrokkenheid, waarbij het elkaar aanspreken en feedback geven en ontvangen een essentieel onderdeel is.

Verder heb je aantoonbaar wo-werk- en -denkniveau en financiële en bedrijfseconomische kennis, blijkend uit opleiding en werkervaring. En een aantal jaar ervaring op strategisch niveau in het aansturen van een uitvoerende organisatie.

Competenties die je meebrengt
  • Resultaatgericht en besluitvaardig: je stuurt eenduidig op voortgang en resultaat. Je weet prioriteiten te stellen en tegenkrachten te hanteren, zodat doelen gehaald worden en toont hierin vasthoudendheid.
  • Oog voor effectiviteit en efficiency: je herkent mogelijkheden voor het verbeteren van organisatieresultaten.
  • Inlevingsvermogen: je stemt het eigen gedrag af op de situatie en omgeving en je hebt oog voor verschillende belangen en gevoelens.
  • Omgevingsbewustzijn: je houdt in je aanpak rekening met omgevingsfactoren en anticipeert hier tijdig op.

Dit doe je op een gemiddelde werkdag
  • Als integraal manager geef je leiding aan 11 teammanagers (waarvan 9 wijkteammanagers), een regisseur schoon, een afdelingssecretaris en een managementassistent. Je maakt resultaatafspraken met hen en zorgt ervoor dat zij optimaal aan het werk kunnen gaan. Je spreekt hen aan op hun kracht en laat hen excelleren.
  • Je monitort de voortgang van de realisatie van de afgesproken kwaliteit en stuurt bij op basis van prestatie-indicatoren.
  • Het verder professionaliseren van de medewerkers op je afdeling heeft je continue aandacht. Je stuurt op de ontwikkeling van eigenaarschap, vertrouwen, samenwerking en servicegerichtheid.
  • Je toont eigenaarschap ten aanzien van de doelstellingen van directie Stadswerken en draagt dit uit naar je medewerkers en de rest van de gemeentelijke organisatie.
  • Je hebt oog voor integriteitsrisico’s tijdens alle fasen van de werkprocessen. Aan jezelf leg je strikte gedragsregels op en je geeft hiermee het goede voorbeeld aan je medewerkers.
  • Je bent een goede gesprekspartner die rollen, taken en verantwoordelijkheden op een duidelijk en concrete wijze verwoordt.
  • Je adviseert en ondersteunt het eindverantwoordelijke management op strategisch niveau over beleids- en uitvoeringsaspecten. Als afdelingsmanager ben je lid van het managementteam van directie Stadswerken.
  • Je bent gericht op samenwerking en je gaat proactief de samenwerking aan binnen en buiten het organisatieonderdeel, een belangrijke samenwerkingspartner hierin is de directie Afval en Grondstoffen.

Hier ga je aan de slag
Medewerkers van de directie Stadwerken werken voor de prachtige stad Amsterdam. Zij beheren de openbare ruimte, maken het schoon, houden het veilig, verzorgen het groen, onderhouden de bruggen, repareren de straten en beheren de markten. Dat doen ze elke dag met ruim 1300 collega’s op een dienstverlenende en innovatieve manier. Vakmensen, die er ieder voor zich aan meewerken om van Stadswerken een moderne beheer organisatie te maken.

De meeste collega’s werken buiten op de pleinen, in de parken en in de straten van Amsterdam. Om het werk op straat goed te kunnen doen, werken andere collega’s achter de schermen aan ondersteuning, planning, samenwerking, materiaal en systemen.

Dit bieden we jou
  • Een bruto maandsalaris van maximaal € 8.023,- (schaal 14) op basis van een 36-urige werkweek. Het exacte salaris wordt afgestemd op de opleiding, kennis en ervaring die je meebrengt.
  • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar, met daarna de mogelijkheid op een overeenkomst voor onbepaalde tijd indien je op dit moment nog geen, of een tijdelijke, arbeidsovereenkomst hebt bij Gemeente Amsterdam.
  • Ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden. Ons interne opleidingscentrum, de Amsterdamse School, biedt verschillende opleidingen, ontwikkeltrajecten en begeleiding in het werk waardoor je jezelf kan blijven uitdagen.
  • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van jouw salaris dat je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld extra pensioenopbouw of extra verlofdagen.
  • Een pensioenregeling bij ABP, het pensioenfonds voor overheid en onderwijs.
  • Een reiskostenvergoeding tot 45 kilometer enkele reis woon-werkafstand.
  • Een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering.
  • Een mobiele telefoon en/of laptop.

Nieuwsgierig naar al onze arbeidsvoorwaarden? Bekijk de Personeelsregeling Gemeente Amsterdam (PGA): www.amsterdam.nl/pga.

Procedure en planning?
Directie Stadswerken laat zich voor de werving & selectie van de nieuwe afdelingsmanager Schoon begeleiden door executive search bureau Colourful People. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Hatice Türkmen (06-46081232).

Heb je interesse? Reageer dan voor 18 oktober met cv en motivatiebrief via het sollicitatieformulier op onze website.

De voorselectiegesprekken zijn gepland op 23 en 24 oktober. De selectiegesprekken zijn gepland op 1 november (eerste ronde) en op 5 november (tweede ronde).

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Salaris (Min-Max)

5000+

Gewenste uren (Min-Max)

36-40