EBS locaties binnen de concessie IJssel-Vecht

Concessiemanager IJssel-Vecht

Voor, door en mét mensen

23.09.2024
  • WO
  • 5-10 jaar
  • Vast

EBS Public Transportation B.V.

Functieomschrijving

“Samen werken aan groei en professionalisering”; als concessiemanager bij EBS ligt er een mooie opdracht voor je klaar en ben je verantwoordelijk voor de aansturing en uitvoering van de concessie IJssel-Vecht binnen het openbaar bus- en streekvervoer. Dat doe samen met je team, want mensen maken het verschil, en door mensen in hun kracht te zetten weet je verder te professionaliseren.

Je werkt op strategisch niveau samen met zowel interne als externe stakeholders en stuurt op resultaat en klanttevredenheid. Je opereert binnen een complex speelveld van contractuele verplichtingen, operationele prestaties en strategische doelstellingen.

Aandachtsgebieden en verantwoordelijkheden

Contractbeheer en concessieontwikkeling:

  • Zorgen voor een efficiënte exploitatie en naleving van concessieafspraken met oog voor kwaliteit, kostenbeheersing en klanttevredenheid.
  • Onderhouden van nauwe contacten met de opdrachtgever en regelmatig rapporteren over de voortgang en prestaties.
  • Voortdurend optimaliseren van operationele processen en vervoersconcepten om de prestaties en winstgevendheid van de concessie te maximaliseren.
  •  Actief deelnemen aan tendertrajecten en de implementatie van nieuwe concessies begeleiden.


Concessie-exploitatie en projectmanagement:

  • Verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van het logistieke proces, waaronder dienstregelingen, werkplanning, personeelsbeheer en materieelbeheer.
  • Leidinggeven aan strategische projecten die bijdragen aan de optimalisatie van de bedrijfsvoering en klantgerichtheid.
  • Je hebt een scherp oog voor externe ontwikkelingen en markttrends en weet deze te vertalen naar concrete verbeteringen binnen de concessie.


Strategische beleidsontwikkeling en ondernemingsbijdrage:

  • Deelname aan de beleidsontwikkeling van de gehele organisatie, waarbij je adviseert en meedenkt over strategische keuzes en maatregelen.
  • Proactief inspelen op interne en externe ontwikkelingen die van invloed zijn op de bedrijfsvoering en dienstverlening.
  • Sparren met de directie en je collega-managers over de koers van EBS en het identificeren van kansen voor verbetering.


Leiderschap en teamontwikkeling:

  • Leidinggeven aan en ontwikkelen van je team, waarbij je zorgt voor een optimale bezetting, motivatie en inzetbaarheid van medewerkers.
  • Samenwerking met HR op de correcte uitvoering van HR-beleid, inclusief werving en selectie, verzuimbeleid, opleidingen en loopbaanontwikkeling.
  • Samenwerken met de medezeggenschapsraad (WOR) en de toepassing van cao- en HR-richtlijnen waarborgen.


Veiligheid en naleving van regelgeving:

  • Zorgen voor een veilige werkomgeving door naleving van alle relevante voorschriften op het gebied van bijvoorbeeld milieu, arbeidsomstandigheden en kwaliteit.
  • Incidenten en onveilige situaties tijdig signaleren en rapporteren en medewerkers aanspreken op onveilig gedrag.

Functie-eisen

Voor deze functie zijn we op zoek naar een strategisch en daadkrachtige leider met een brede ervaring in operationsmanagement.
Daarnaast neem je mee:

  • Academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur in de richting bedrijfskunde, logistiek, openbaar bestuur of een vergelijkbare studie.
  • Minimaal 10 jaar ervaring in een senior leidinggevende functie binnen een productie-, logistieke of dienstverlenende omgeving.
  • Ruime bewezen ervaring met operationsmanagement, het managen van contractuele verplichtingen en het optimaliseren van bedrijfsprocessen.
  • Aantoonbare ervaring met projectmanagement en het succesvol realiseren van complexe projecten.

Bedrijfsomschrijving

EBS Public Transportation is een van de snelst groeiende openbaarvervoerbedrijven in Nederland. EBS verzorgt het openbaar vervoer in de concessies Zaanstreek-Waterland, Voorne-Putten & Rozenburg, Haaglanden en IJssel-Vecht. Inmiddels werken er 2.000 collega’s en daar komen er elke dag steeds meer bij. EBS heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt, wat vraagt om flexibiliteit, verdere professionalisering en innovatie van iedereen binnen de organisatie. Deze groei zet naar verwachting door.

"Voor, door en mét mensen" staat binnen EBS centraal. Het doel is om passagiers elke dag opnieuw een prettige reiservaring te bieden én ervoor zorgen dat alle medewerkers met plezier naar het werk gaan. Alleen dan zorgt EBS ervoor dat iedereen met een goed gevoel in de bus zit.

EBS is een mensgerichte organisatie waar samenwerking centraal staat en met de ambitie om het beste resultaat te bereiken voor reizigers, stakeholders en de organisatie zelf. Het EBS management kiest bewust voor zichtbaarheid binnen de teams en hecht veel waarde aan persoonlijk contact, waardoor EBS een toegankelijke en laagdrempelige organisatie is.

De concessie IJssel-Vecht bestrijkt een groot gebied en omvat delen van de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel. Hieronder vallen zowel het stad- en streekvervoer in Zwolle, Deventer, Dedemsvaart, Apeldoorn, Harderwijk, Nagele, Zwartsluis en Lelystad. Met 8 vestigingen, drie provinciale opdrachtgevers, 300 (elektrische) bussen en ruim 900 medewerkers. De concessie IJssel-Vecht is een grote, complexe en uitdagende concessie waarin al belangrijke stappen zijn gezet. Hoewel er al veel is bereikt, ziet EBS nog volop kansen om samen met de opdrachtgever de concessie nog verder te optimaliseren, geheel in lijn met de gemaakte afspraken. De omzet van de concessie bedraagt circa € 85 mln.

Naar de website: https://ebs-ov.nl

Plaats in de organisatie
Je rapporteert aan de COO en geeft direct leiding aan circa 15-25 medewerkers, waaronder teammanagers, vervoerskundigen en planners en indirect aan circa 900 chauffeurs. Je maakt onderdeel uit van het landelijk operationeel overleg.

Meer informatie

Een uitdagende functie waarin je direct invloed hebt op het succes en de groei van de organisatie. Je kunt impact maken en krijgt veel verantwoordelijkheid en vrijheid. Je komt te werken in een dynamische omgeving waar geen dag hetzelfde is, met volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

EBS kenmerkt zich door korte lijnen en een zeer goede balans tussen mens- en resultaatgerichtheid. Het betreft een fulltime functie, met goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

De primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend en ingeschaald in Hay-B van de CAO OV streekvervoer. Een bonus bij goed functioneren en een leaseauto maken deel uit van de arbeidsvoorwaarden.