Enschede

Lid Raad van Commissarissen

Financieel profiel en lid van de auditcommissie

02.10.2024
  • HBO
  • WO
  • 5-10 jaar
  • Vast

Twente Milieu

Functieomschrijving

Het nieuwe lid voelt zich thuis in een Raad van Commissarissen die professionaliteit en betrokkenheid aan elkaar koppelt. De Raad geeft de Algemeen Directeur de gewenste ruimte, maar is door een open dialoog en uitstekende informatievoorziening goed op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de organisatie en in de markt.
Betrokkenheid uit zich ook doordat er door de Raad telkens op een andere locatie van Twente Milieu wordt vergaderd (8 tot 10 keer per jaar). Vanzelfsprekend wordt er ook op gepaste wijze (en na afstemming met de Algemeen Directeur) interactie gezocht met diverse gremia binnen de organisatie.
Het nieuw te werven lid is een ervaren financial en zal plaatsnemen in de auditcommissie én is bereid om over twee jaar als voorzitter van de auditcommissie op te treden.
Daarnaast is het belangrijk dat men de “weg weet in Twente”! Gezien de samenstelling van de Raad gaat de voorkeur uit naar een vrouwelijke kandidaat.

Functie-eisen

  • HBO/WO werk- en denkniveau en een financiële achtergrond.
  • Aantoonbare leidinggevende ervaring in een veranderende omgeving.
  • Ervaring in een (politiek) bestuurlijke context.
  • Affiniteit met de branche.
  • Kandidaten die voor het eerst een toezichthoudende functie ambiëren en gekwalificeerd zijn worden ook uitgenodigd om te solliciteren.

Bedrijfsomschrijving

Twente Milieu is een organisatie die naast duurzaamheid, de thema’s diversiteit en sociaal ondernemen hoog in het vaandel heeft staan. De 400 betrokken en enthousiaste medewerkers zijn dagelijks zichtbaar en herkenbaar aanwezig in de leefomgeving van bijna 500.000 inwoners van Twente. De ambitieuze organisatie ontzorgt op het gebied van afval en het beheer en onderhoud van de openbare ruimte. Dit doet Twente Milieu voor en samen met negen Twentse aandeelhoudende gemeenten (Almelo, Borne, Enschede, Haaksbergen, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal en Wierden) en één Achterhoekse aandeelhoudende gemeente (Berkelland). Samen met partners en inwoners werkt Twente Milieu hard aan een schoon, gezond en fris Twente. Twente Milieu biedt uitdagend werk in een organisatie die in beweging is. Zij geloven dat een sterke organisatie gemaakt wordt door de mensen die er werken.

Zie ook: www.twentemilieu.nl

Plaats in de organisatie
U bent lid van de Raad van Commissarissen en in gezamenlijkheid voert u de toezichthoudende functie uit. Als Raad, maar indien nodig ook individueel, bent u sparringpartner voor de Algemeen Directeur. U houdt toezicht op het beleid en toetst de voorgestelde plannen en acties hieraan. Uiteraard treedt de Raad van Commissarissen op als werkgever voor de Algemeen Directeur.

Meer informatie

De Raad komt acht tot tien keer per jaar bijeen. Dit is inclusief commissievergaderingen en een evaluatiebijeenkomst.
De vergoeding op jaarbasis voor een Lid Raad van Commissarissen bedraagt € 10.209,84.

Voor vragen kunt u contact opnemen met:

Greetje Jakobs
Regiodirecteur Oost
06- 5022 1272
greetje.jakobs@beljonwesterterp.nl