Den Haag

Senior Adviseur Wet- en Regelgeving Onderwijs / Beleidsjurist

Senior Adviseur Wet- en Regelgeving Onderwijs / Beleidsjurist
Ondersteunend / Staf

04.10.2024
  • WO
  • 2-5 jaar
  • Vast

Haagse Hogeschool

Functieomschrijving

Werken bij De Haagse heeft het!
Aan de slag bij De Haagse

Puzzel jij graag mee met hoe we innovatieve ontwikkelingen in het onderwijs kunnen vertalen naar de praktijk? Adviseer jij over regelingen op het gebied van onderwijs en onderzoek, zodat ze begrijpelijk zijn en voldoen aan de wet?

De hogeschool heeft grote ambities, die in ons instellingsplan ‘Onderzoekend leren met impact’ staan geformuleerd. Daarom is er ook een nieuwe onderwijsvisie vastgesteld, waarin bijvoorbeeld staat opgenomen dat we onderwijs meer flexibel gaan vormgeven. Ook in het (landelijk) beleid vinden veel veranderingen plaats, bijvoorbeeld als het gaat om het bindend studieadvies (BSA) en op het gebied van leeruitkomsten. Al deze veranderingen dienen in de organisatie ook juridisch vorm te krijgen.

Als adviseur wet- en regelgeving onderwijs (ook wel beleidsjurist genoemd) verricht je (beleids-)ontwikkelende werkzaamheden die vaak meerdere jaren bestrijken en vertaal je de ontwikkelen binnen de wettelijke kaders en ketenprocessen. Daartoe verzamel en analyseer je informatie en stel je beleidsnotities en -adviezen op. Relevante ontwikkelingen in wet- en regelgeving en rechtspraak vertaal je naar intern beleid voor toelating, onderwijsontwikkeling, toetsing en examinering. Dit altijd in afstemming met het onderwijs en de andere juristen. Ook geef je advies aan het College van Bestuur met betrekking tot de vertaling van complexe, domeinoverstijgende landelijke wet- en regelgeving naar de hogeschool. Je bent een sparringpartner in het wekelijks overleg met de juristen van dienst Bestuurszaken en voor de andere senior adviseur wet- en regelgeving onderwijs. Verder treed je op als vraagbaak en compliance-adviseur voor de opleidingen, examencommissies, het management en in voorkomende gevallen ook het College van Bestuur. Je stuurt op een positieve uitkomst van bestuurlijke processen rondom medezeggenschap, examencommissies en management.

Je vindt je thuisbasis in de unit Onderwijs en Onderzoek, maar schakelt tussen diensten, opleidingen, faculteiten en lectoraten in de hele hogeschool. Hierbij zet jij jouw expertise in bij multidisciplinaire projecten, waarbij je tevens een coördinerende rol kunt hebben. Tot slot participeer je in landelijke netwerken en wissel je kennis uit met andere hogescholen als strategisch vertegenwoordiger van de Haagse Hogeschool.

Team Kwaliteit & Beleid
Het Team Kwaliteit & Beleid (15 personen) ondersteunt en stimuleert de hogeschool om de ambities voor het onderwijs en het onderzoek waar te maken. We adviseren het College van Bestuur over nieuwe kansen, de kwaliteit, het opleidingen- en lectoratenportfolio en juridische ontwikkelingen. Ook leiden we strategische trajecten en projecten om het onderwijs- en onderzoeksbeleid continu te ontwikkelen.

Functie-eisen

Wat vragen wij van jou?
Voor deze vacature zijn wij op zoek naar een adviseur die zin heeft om met veelzijdige vraagstukken aan de slag te gaan en nauwkeurig te werk gaat. Wij willen natuurlijk graag dat jij succesvol wordt in deze functie. Daarom zien we graag dat jij:

  • in het bezit bent van een masterdiploma;
  • minimaal 4 jaar ervaring hebt in een juridische functie of een adviesfunctie op het gebied van wet- en regelgeving in relatie tot het onderwijs, bij voorkeur rondom de Onderwijs- en Examenregeling (OER);
  • aantoonbare ervaring hebt met het schrijven van goed opgebouwde en heldere (beleids)notities en -adviezen;
  • ervaring met het verrichten van meerjarige beleidsontwikkeling werkzaamheden en/of projectmanagement op integraal werkterrein, waarbij beleid overstijgende verbanden en samenhangen een rol spelen;
  • beschikt over een heldere spreek- en schrijfstijl in het Nederlands, bij voorkeur ook in het Engels.

Bedrijfsomschrijving

Werken bij De Haagse
Als je werkt bij De Haagse, dan werk je bij een van de meest dynamische en open organisatie in de Stad van Vrede en Recht. Samen met 2.500 collega’s help je 26.000 studenten uit meer dan 120 verschillende landen om zich voor te bereiden op een veelbelovende toekomst in een wereld die iedere dag verandert. Dat doen we door zelf ook mee te groeien en mee te veranderen met die wereld en met de wensen van onze studenten. We werken intensief samen met collega’s, met studenten en met het werkveld. We kijken vooruit, we zijn kritisch en we staan middenin de samenleving.

Daarbij staan diversiteit, inclusiviteit en gelijkwaardigheid centraal bij alles wat we doen. We streven ernaar dat de samenstelling van de studenten- en medewerkerspopulatie een afspiegeling is van de samenleving waarbinnen we werken en we willen iedereen gelijke kansen bieden. We realiseren ons dat dat voortdurende aandacht verlangt. Daar investeren we zelf in en we zien graag dat jij ons daarbij helpt.

Lees hier meer over ons verhaal en onze kernwaarden.

De Haagse Hogeschool als inclusieve campus: www.dehaagsehogeschool.nl

Arbeidsvoorwaarden

Hiervoor kom je graag naar je werk

  • Een veelzijdige en afwisselende baan voor 32-40 uur (0,8 – 1,0 fte) in een informele en collegiale sfeer;
  • De arbeidsovereenkomst is voor een jaar (D4), met mogelijkheid van verlenging;
  • Een salaris van minimaal € 5.275,76 en maximaal € 6.899,83 (schaal 12) bruto per maand bij een volledige werkweek;
  • Een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 8,3%;  
  • 8% vakantietoeslag;  
  • Een ruime verlofregeling van ongeveer 53 dagen bij een fulltime aanstelling, inclusief de verplichte vrije dagen en de nationale feestdagen;  
  • De keuze uit een NS-businesscard (2e klas) voor woon-werk verkeer of een vergoeding per kilometer.   


Dit is nog niet alles! Lees hier meer over ons complete arbeidsvoorwaardenpakket.

Meer informatie

Solliciteer bij De Haagse

  • We kijken uit naar je sollicitatie. Reageren kan t/m zondag 20 oktober 2024.
  • Solliciteren kan alleen via de onderstaande sollicitatiebutton.
  • Inhoudelijke informatie: Mart Waterval via e-mail m.r.a.waterval@hhs.nl.
  • Informatie over de sollicitatieprocedure: Rachel van Veghel, via e-mail recruitment@hhs.nl.


Je kunt solliciteren via de sollicitatiebutton, op de e-mailadressen hierboven worden geen sollicitaties in behandeling genomen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Salaris (Min-Max)

minimaal € 5.275,76 en maximaal € 6.899,83

Gewenste uren (Min-Max)

32 - 40