Het geheim van topsportcoaches

Arbeidsmarktnieuws

Wat maakt topsportcoaches zo uniek? Waarom was Johan Cruijff zo bijzonder? Wat doen topsportcoaches met de mensen om hen heen? Hoe komt het dat sporters onder hun invloed optimaal gaan presteren?

Deze vraag vormt de rode draad van het boek ‘Leidinggeven aan talentontwikkeling’ dat onlangs is verschenen bij Vakmedianet. In dit boek analyseerde ik aan de hand van wetenschappelijke literatuur welke evidence-based technieken topsportcoaches zoal toepassen.

Topsportcoaches zetten vier technieken in om de talentontwikkeling van hun teamleden te stimuleren:

  • zij zijn zelf een lerend voorbeeld
  • zij gaan bewust op zoek naar de kwaliteiten van hun teamleden
  • zij zorgen voor een goede teamsfeer
  • zij dagen teamleden uit telkens kleine innovaties te realiseren

Deze unieke mix heeft Nederland in het verleden doen opstomen tot Olympisch goud en diverse bekerfinales.

Managers laten zich in hun dagelijks leven graag inspireren door topsportcoaches. Ze zijn gefascineerd door hoe topsportcoaches ondanks tegenslagen toch een goed team weten te smeden met een duidelijke focus.

Veel technieken van topsportcoaches zijn prima toepasbaar in de dagelijkse managementpraktijk. Wie wil er immers niet een leidinggevende die aandacht heeft voor zijn persoonlijke kwaliteiten? En die zorgdraagt voor een goede teamsfeer?

Maar wat is nu precies het geheim van topsportcoaches? Dit blijkt heel simpel. Effectieve topsportcoaches zijn leergierig. Zij zijn voortdurend bezig zichzelf op allerlei vlakken te verbeteren. Guus Hiddink leerde zichzelf bijvoorbeeld de Spaanse taal vlak voordat hij in Spanje ging trainen. Hij was niet te beroerd om hiervoor in zijn vakantie iedere ochtend om 4.00 uur op te staan. De Spanjaarden waren onder de indruk. Ze hadden al snel geen tolk meer nodig omdat Guus zelf de pers te woord kon staan.

Marc Lammers staat er in de hockeysport om bekend dat hij voortdurend de kunst afkijkt bij andere sporten. Voordat Marc met zijn team naar China ging, ging hij bij Anky van Grunsven op bezoek. Hij ontdekte dat Anky ijsvesten meenam voor haar paard als zij in een warm land een wedstrijd had. Met deze ijsvesten konden spieren sneller afkoelen en hierdoor beter herstellen na een inspanning. Marc kopieerde dit idee en introduceerde ijsbadjes in zijn team. En…werd olympisch kampioen.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat leergierigheid van topsportcoaches een besmettelijk effect heeft op medewerkers. Zij zijn geneigd dit gedrag te kopiëren. Zo ontstaat vanzelf een team dat to the limit gaat.

De les voor managers? Ga actief aan de slag met je eigen ontwikkeling en kijk wat er gebeurt.

Veel kans dat er iets vergelijkbaars gebeurt als hierboven...

Over dr. Mirjam Baars, MBA
Mirjam Baars voert jaarlijks een onderzoek uit, in 2016 is dat de eerste editie van de NRC Carrière Talent Monitor. Met dit onderzoek kunnen middelgrote organisaties (15-500 medewerkers) die graag nieuw talent aantrekken zichtbaar naar buiten treden als ‘talentgerichte organisatie’.
Zij is gepromoveerd op talentontwikkeling en publiceerde onlangs het boek ‘Leidinggeven aan talentontwikkeling’ bij Vakmedianet.


Lees ook

loading...